CHP İl Başkanı Özer'den zam tepkisi!

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer: Bir kaç ay önce 'Kayseri'de ekmeğe zam yapmayacağız' havası atıp, sıkıntıda ki esnafa da vicdanlılık çağrısı yapanlar vardı

CHP İl Başkanı Özer'den zam tepkisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de Kent Ekmeğe zam geldi. Buna göre, 1 lira 50 kuruşa satılan 200 gram somun ekmeğin fiyatı 2 liraya yükseldi. Yine zam rüzgarı akaryakıtta da devam ediyor. 27.05.2022 Cuma gününden geçerli olmak üzere motorin grubunda 1,38 TL benzin grubunda 1,43 TL fiyat artışı yaşanacak. 
"AKP DEMEK ZAM DEMEK KUYRUK DEMEK"
Yaşanan bu yöndeki gelişmelerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, zamlara tepki gösterdi. Özer, tepkisinde şu ifadeleri kullandı: İğneden ipliğe her şeye zam. Kent ekmeğe zam (Oysa bir kaç ay önce Kayseri'de ekmeğe zam yapmayacağız, havası atıp, sıkıntıda ki esnafa da vicdanlılık çağrısı yapanlar vardı!) akaryakıta zam. Zam, zam, zam. AKP demek zam demek, kuyruk demek! Karpuz alamayan vatandaşa "o zaman karpuz alma karpuz ek" diyen AKP zihniyetinden, "Domatesi 2 kilo yerine 2 tane alın" diyen AKP zihniyetinden... Bir de yine milletten uzak "Et almıyorum kuzu kesiyorum" diyen küçük ortaktan, saray sevdalılarından, şürekasından bu millete fayda gelmez. Onlar ballı hayatların ballı sözcüleri. Umutsuzluk yok. Bitecek bu yalan, talan düzen. Geççek, gidecek milleti üzen! Geliyor gelmekte olan. 

CHP İl Başkanı Özer'den zam tepkisi!Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bir süre önce  ekmek zamlarııyla ilgili zam yapmayı düşünmediklerini açıklamıştı. Büyükkılıç, "Şunu da gözlemliyorum; pide yapan fırınlarımız hariç diğer ekmek üretip satan fırınlarımız maşallah rekabeti çok seviyorlar. Bu da vatandaşın lehine yorumlanabilir. Sanki birbirlerini bitirme projesi hayata geçiriyorlar. Dengeli, reel rakamlarla hizmet etsinler, ürünlerin kalitesine dikkat etsinler. Bizde şuanda herhangi bir çalışma söz konusu değil. Esnaflarımız da daha dikkatli olup vatandaşımızın imkanlarını göz ardı etmemelerini, un satan firmaların da vatandaşı zora sokan yaklaşımda bulunmamalarını istiyoruz. Arz, talep meselesi ama vicdanı da elden bırakmamak lazım" dedi.