CHP İl Başkanı Özer'den rant uyarısı!

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, 'Bitlis Tatvan 'da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum' dedi.

CHP İl Başkanı Özer'den rant uyarısı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Deprem haftası ile ilgili de açıklama yapan ve uyarılarda bulunan CHP İl Başkanı Ümit Özer, “Yıkıcı depremlerin yaşandığı ülkemizde bu yüzden binalar rantlara göre değil zemine uygun yapılmalıdır” ifadelerini kullandı. 
Açıklamasında iktidara da yüklenen Özer, hükümetin şeffaf olmadığını savunarak, “AKP’lilerin agresif tutumunun altında yatan gerçekte şeffaf olmayan yönetimlerinin sonucudur” diye konuştu. 
Özer, şunları söyledi: Ülkemizde 1-7 Mart tarihleri aralığı “Deprem Haftası” olarak kabul edilir. Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır. Geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur” sözüyle yaşanabilecek her türlü doğal afetlerden önce önlem alınması gerektiğini vurgulamıştır. Yani önemli olan yaşanabilecek afetlere karşı önce önlem almaktır. Ülke olarak deprem kuşağında yer aldığımız için devletin görevi, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için her an deprem olacakmış gibi hazırlıklı olmaktır. Zaman zaman yıkıcı depremlerin yaşandığı ülkemizde bu yüzden binalar rantlara göre değil zemine  uygun yapılmalıdır. Deprem için seçilen toplanma alanları AVM'ler için değil, amacına uygun olarak kullanılmalıdır. Şehirlerimize, vatandaşlarımıza ve doğaya zarar verecek kanal İstanbul gibi projelerde inat edilmemelidir. Bu tarz projelere aktarılacak kaynaklar depremlere karşı önem almak ve yaşanabilecek depremler sonrası vatandaşlarımıza destek olmak için kullanılmalıdır. Bir diğer önemli konu deprem için vatandaşlarımızdan toplanan paralar. Deprem için vatandaşlarımızdan toplanan vergiler ne yapıldı, nerelere aktarıldı, hangi amaçlarla kullanıldı, Allah korusun şiddetli bir deprem yaşansa açılan yaraları sarmak için bu zamana kadar toplanan deprem paralarından ne kadar kaldı kimse bilmiyor. Milletimizden vergiler toplandığında sorun olmazken, toplanan vergilerin nereye harcandığı sorulduğunda sorun yaşanması yönetimin şeffaf olmadığını ortaya çıkarır. 1999 depreminden sonra toplanmaya başlanan deprem vergilerine ne olduğu sorulduğunda, AKP’lilerin agresif tutumunun altında yatan gerçekte şeffaf olmayan yönetimlerinin sonucudur. 
Bu gün gibi özel gün ve haftalar sadece açıklama yapılarak değil gerçekten gereken adımlar atılarak, önlemler alınarak değerlendirilmelidir. Böylece daha önce yaşanan üzücü olaylardan ders çıkarılmış, vatandaşlarımıza aynı acılar tekrar yaşatılmamış olur.