CHP İl Başkanı Özer'den dikkat çeken çıkış: Çok fazla ayrımcılık var…

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, 'Bizim topraklarımızda kadın olmak zor. Dünyada kadın olmak zor. Eğer kadınsanız emin olun bir erkekten daha fazla çalışmak zorundasınız. Kendinizi çok ispat etmek zorundasınız. Daha çok emek vermeniz gerekiyor. Onlar için zaten ataerkil bir toplumda onlar bir adım önde hayata başlıyorlar. Bizler bunun mücadelesini veriyoruz' dedi.

CHP İl Başkanı Özer'den dikkat çeken çıkış: Çok fazla ayrımcılık var…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, kadın olmanın toplum içerisinde zor olduğunu ancak bundan güç alarak daha fazla çalıştıklarını söyledi.
KADIN SİYASETÇİ SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTACAK
Kadın siyasetçi olmanın hem artıları hem eksilerinin olduğunu anlatan Başkan Özer, “Bizim topraklarda zordur, aslında dünya da da kadın olmak zordur. Ama Türklerin yapısına baktığınız zaman biz zaten geçmiş dönem kendi ırkımızda anaerkil bir toplumuz. Biraz onun özlemi var bizde. Ama artıları da çok fazla kadın siyasetçi olmanın. Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel başkanımızın yüzde 33 bir cinsiyet kotası var. Bu Türk siyasetinde özellikle de CHP kadınlarımızın önünü gerçekten açıyor. Bizim hedefimiz elbette ki bunun yüzde 50‘lere çıkması. Ama benim farklı bir hayalim var. Bu yüzde 33 cinsiyet kotasını bizim toplumumuz kadın kotası olarak algılar. Ama ben gün gelecek diyorum bu kotayı erkeklere uygulayacağız. Onlar bunu yaşasınlar istiyoruz. Ama şunu da belirtmek istiyorum. Özellikle sadece kadın olduğunuz için değil hak ettiğiniz için olmanız gerekiyor. Emek vermeniz gerekiyor. Bunu aslında bir  cinsiyete bağlamak doğru değil” dedi.
 “KADINSANIZ DAHA FAZLA ÇALIŞMAK ZORUNDA BIRAKILIYORSUNUZ”
“Kadınsanız daha fazla çalışıp, kendisini daha fazla ispat etmek zorundasınız” diyen başkan Özer şöyle konuştu:
“Eğer kadınsanız emin olun bir erkekten daha fazla çalışmak zorundasınız. Kendinizi çok ispat etmek zorundasınız. Daha çok emek vermeniz gerekiyor. Onlar için zaten ataerkil bir toplumda onlar bir adım önde hayata başlıyorlar. Bizler bunun mücadelesini veriyoruz. Onun için diyoruz biz cumhuriyet kadınlarıyız. Atamızın kadınlarıyız. Bu mücadele bizi daha güçlendiriyor. Cinsiyet ayrımcılığı toplumumuzda çok fazla var. Kayseri’ye gelecek olursak, cinsiyet ayrımcılığında eşitlikte Türkiye genelinde 68. sırada. Toplumun yapısı bu aslında. Ama bu bizleri aslında yıldırmıyor. Daha da güçlendiriyor. Daha kararlı ve azimli oluyoruz. Daha inançlı çalışıyoruz.”