CHP İl Başkanı Özer'den, Başkan Yalçın'a tepki: Kazın ayağı öyle değilmiş!

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, partisine yönelik yaptığı açıklamalar nedeniyle Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'a sert tepki gösterdi. Özer, Sayıştay raporlarında belediyenin borcu ve ödediği faiz yer almasına rağmen Yalçın'ın kamuoyunu aldattığını savunarak, 'Ey Başkanlığı dezenfektan ile maske dağıtmak arasına sıkışmış muhterem, haddinizi biliniz. Siz kim, Cumhuriyeti kuran halkın partisini diline dolamak kim? Zaten belediyeciliği kimden öğrendiğiniz de belli. Kimin yolundan gittiğiniz de belli! Ama gerçekler bir bir ortaya çıkıyor, malum sizi bilen, yakından tanıyan yol arkadaşınız da diyor: 'kazın ayağı' öyle değilmiş' ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Özer'den, Başkan Yalçın'a tepki: Kazın ayağı öyle değilmiş!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın, “Helal ile haram CHP’nin literatüründe yok” yönündeki açıklamaları CHP’yi kızdırdı. CHP İl Başkanı Ümit Özer, Yalçın’a yönelik sert ifadeleri kullandı. 
“Başkanlığını yaptığınız ilçede organize villa hareketi, yani ballı işler olmuş sesiniz çıkmamış... Tarım arazileri parsel parsel ranta açılmış, yok edilmiş sesiniz çıkmamış... Ali Dağı ranta açılmış, villa ruhsatları havada uçuşmuş yine ses yok... Hesap sorma yok. Yeşil Talas katledilmiş, beton Talas olmuş, ama yine siz de görüntü var, ses yok! Bu mu sizin emanete sahip çıkmanız, bu şehirle helalleşmeniz?” diyen soran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı. 
"YALANLARA, HAKSIZLIĞA ORTAK OLMAK HELAL Mİ?"
Belediye Başkanlığı yapmaya çalıştığınız ilçede esnaf "nefes alamıyorum" diye isyan ederken, çaresiz kalırken, sağır sultan bu feryadı duyarken, sizin gıkınız dahi çıkmamış...
Meclis üyesi olarak göründüğünüz yerde vatandaşın parası, hakkı çarçur edilmiş, yıllık 100 milyon lira faiz ödenmiş, sesiniz çıkmamış. 
Yakın tarihte "Sahabiye'de 40 bin metrekare yeşil alan açtık" yalanı da söylenmiş, sözde "helallik abidesi" sizi ortalıkta yine  gören olmamış. 
Sahi, vatandaşın aklıyla alay etmek, milletin yüzüne baka baka yalan söylemek, yalanı seyretmek, ortak olmak helal  mi, haram mı? 
Siz nerden bileceksiniz ki! 
Sizin savunduğunuz fetvacı değil mi, bu dönemde  "Haksızlık ve doğruları söylemek caiz değil"  diyen...
Bu yüzden ey hakkı, hukuku bildiğini sanan, meydanı boş bulduğu mekânda atıp tutan muhterem, siz kim, halkın partisini diline dolamak kim? 
Haksızlık karşısında yıllardır susmak, koltuk için, makam için, yalanı essah gibi anlatmak, anlatanlarla yol yürümek, aldatmak, kandırmak, ne zamandan beri helal oldu?
Yalana, talana göz yummak ne zamandan beri helal oldu?
Sözde "Belediyecilik" narası attığınız şehirde, vatandaşı mağdur edip, buna karşın "Fetöcülere imar rantı" sağlayan kötülükler, ne zamandan beri helal oldu? 
Ey Başkanlığı dezenfektan ile maske dağıtmak  arasına sıkışmış muhterem, haddinizi biliniz. 
Siz kim, Cumhuriyeti kuran halkın partisini diline dolamak kim? 
"BELEDİYECİLİĞİ KİMDEN ÖĞRENDİĞİNİZ BELLİ"
Zaten belediyeciliği kimden öğrendiğiniz de belli.
Kimin yolundan gittiğiniz de belli!  Ama gerçekler bir bir ortaya çıkıyor, malum sizi bilen, yakından tanıyan yol arkadaşınız da diyor: "kazın ayağı" öyle değilmiş!  Evet, artık sizin gerçek yüzünüzü halk da gördü ve  görmeye de devam ediyor.  Çünkü "kazın ayağı" göründü! 
"HANİ BORÇSUZ BELEDİYE?"
Bu arada siz de "Borçsuz belediye, borcumuz yok" diye kamuoyunu aldatmaya erken başlamışsınız.
Ama Talas'ta da aslında kazın ayağı öyle değilmiş! 
Talas Belediyesinin 32,4 milyonluk borcunu ne yapacaksınız?
Sayıştay verilerine göre, Talas Belediyesi’nin 11.842.312,39 lira Kısa Vadeli Borcu, 20.603.028,08 lira Uzun Vadeli Borcu olmak üzere Toplam Borcu 32.445.340,47 lira. Bu borcuna karşılık da 2020 yılında 2.517.395,19 lira faiz ödemesi yapmışsınız.  Hani borç yoktu? Vatandaşa yalan söylemek helal mi? 
Hiç merak etmeyin, bu halk zamanı geldiğinde sizin ütünüzü yerelde de genelde de bozacak!
Çünkü siz de biliyorsunuz, aslında kazın ayağı öyle değil, yıllardır haramı, helal gibi göstermeye çalıştığınız bu yol da, yol değil. Umutsuzluk yok muhterem! Siz önemli değerleri  yok etseniz de, biz halkın iktidarında "literatüre" helal ile haramı yeniden getireceğiz.  Organize kötülükleri yok edeceğiz. 
Haksızlık, hukuksuzluk yapanın, çalanın, çırpanın aldatanın, kandıranın, yani harama, ballı işlere imza atanın yanına kar kalan dönemi bitireceğiz... Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak! 
Yetimin, garibin, kısacası vatandaşın hakkına göz dikenlerle, ballı, rantlı işlerin tümüyle hesaplaşılacak.
Geliyor, gelmekte olan.

NE OLMUŞTU?

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediye başkanlarının Kayseri'ye gelmesi ve kentte Belediye Çalıştayı yapmaları  ile ilgili yaptığı açıklamada, "Helal kelimesi CHP'nin literatüründe var mı? Helal haram diye bir kelime var mı literatürünüzde sizin? Bunlar islami kelimeler ama siz bunları laiklik adı altında çizdiniz attınız. Bu milletin helal ve haram olan iki kavramı her şeyin üstündeydi" ifadelerini kullanmıştı.