CHP İl Başkanı Özer: Bu kötü günler, kinle, nefretle beslenenler geççek!

'Fırsat eşitliğinin olduğu, kadınların yaşamın her alanında güçlü, etkin ve örgütlü olduğu bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz.'

CHP İl Başkanı Özer: Bu kötü günler, kinle, nefretle beslenenler geççek!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Keşke bu günde Ülkemiz kadınlarının her alanda hakkını aldığı, insanca yaşadığı bir tabloyu konuşabilseydik” dedi.

“Ne yazık ki kadınlar, hayatın her alanında büyük sorunlarla karşı karşıya” diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Kadına yönelik şiddet... Toplumsal cinsiyet ayrımcılığı... 
Eşitsizlik... Kadın cinayetleri... Çocuk yaşta evlilikler... İşsizlik...Saymakla bitmeyen sorunlar... Çığ gibi büyüyen dertler…Öldürülen, katledilen kadınlar... 
Kadınları koruması gerekenler, yasaları etkin uygulaması gerekenler, yıllardır bu acı tabloyu sadece izliyor. Görevlerini yapmıyor... Kadınları koruyacak yasalar rafa kaldırılıyor... 
Keyfi gerekçelerle yok sayılıyor! Görmezden geliniyor. İşte kadınları koruyacak bu adımlardan biriydi İstanbul Sözleşmesi...Kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması, suçluların cezalandırılması ve kadına karşı şiddet ile mücadele alanında bütüncül, etkili işbirliğini içeren politikaların hayata geçirilmesini hedefleyen İstanbul Sözleşmesi, AKP iktidarının "Ben yaptım oldu" zihniyetiyle alelacele kaldırıldı. 
Kadınlar yine kaderlerine terk edildi.  Lafa gelince mangalda kül bırakmayanlar, bununla da kalmadı. Kadın örgütlerinin önerileriyle hazırlanan ve partimiz tarafından siyasette eşit kadın temsili amacıyla Meclis gündemine getirilen yasa tasarısı da iktidar ve ortağı tarafından kabul edilmedi. İşte kadınları toplumsal yaşamdan koparıp, uzaklaştırıp eve hapsetmek isteyen bu zihniyetle mücadeleye devam edeceğiz. 
Geri adım atmadan, vazgeçmeden, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. 
Fırsat eşitliğinin olduğu, kadınların yaşamın her alanında güçlü, etkin ve örgütlü olduğu bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz.
Kadınlar fabrikalarda, kadınlar atölyelerde, kadınlar tarlada, okulda, çarşıda, işte, her yerde üretecekler.  Aydınlık Türkiye için mücadele verecekler. 
"Dünya’da hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez” diyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, bugün de yorulmadan, pes etmeden çalışma vakti. 
İşte bu uğurda, sorumluluğumuzun bilinciyle daha çok çalışacağız. 
Halkın iktidarında kadını yoksulluğa, yokluğa hapsetmeyecek, aileyi koruyacak, güçlendirecek Aile Destekleri Sigortasını da bu amaçla hayata geçireceğiz. 
Kadınlara ekonomik destek sağlayacağız. 
Bizim iktidarımız da hiçbir kadın umutsuzluğa kapılmayacak,  kendisini çaresiz, kimsesiz hissetmeyecek... Bizim iktidarımızda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek... 
Halkımıza güzel günler için sözümüz var ve başaracağız. Hep birlikte başaracağız. 
Biz kadınlar ötekileştirmeyi, kini, nefreti yok edip,  sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, paylaşmayı, kardeşliği bu topraklarda yeniden hakim kılacağız.  Savaşın acımasızlığına tanık olduğumuz şu günlerde ayrıca her daim yurtta barış, dünyada barış diye haykıracağız. 
Biliyoruz, kadın eli yaşama değdikçe, ülkemiz, dünyamız daha da güzelleşecek. 
Kimse merak etmesin o çiçekten günler yakın... Bu kötü günler, kinle, nefretle beslenenler geççek! Bitecek. Geliyor gelmekte olan! 
Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum.