CHP İl Başkanı Keskin'den ' Özhaseki telkini' tepkisi: Mahalle dedikodusu..!

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, Bakan Mehmet Özhaseki'nin adının Kayseri'de bir bulvara verilmesi konusunda 'sesiz kaldıkları' ve bu yönde belediye meclisinde talebin oy birliği ile geçmesi için 'meclis üyelerine telkinde bulunduğu' iddialarını yalanladı. Keskin, sert tepki gösterdi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

CHP İl Başkanı Keskin'den ' Özhaseki telkini' tepkisi: Mahalle dedikodusu..!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin adının Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis’inde ‘oy birliği’ ile Cumhuriyet Meydanı'ndan Erciyes Kayak Merkezi ve Develi'ye kadar olan bulvara verilmesine yönelik yaşanan gelişmenin ardından CHP’de ve İYİ Parti’de tartışma sürüyor. 

CHP İl Başkanı Keskin'den ' Özhaseki telkini' tepkisi: Mahalle dedikodusu yapmasınlar!

Talas Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısı öncesinde de CHP’li, İYİ Partili bazı meclis üyelerinin konuyu tartıştıkları ortaya çıkmıştı. Talas’ta, belediye meclis toplantısı öncesinde CHP ve İYİ Partili belediye meclis üyeleri grup toplantısı yapmıştı.  Bu sırada bazı İYİ Partili bazı Meclis Üyeleri, CHP’li Meclis üyelerine şakayla karışık, ‘İl Başkanınız son günler de hep eleştiriyor, ama Özhaseki’nin isminin bulvara verilmesine ses çıkarmıyor?’ yönünde gönderme yapınca konu grup toplantısında gündem oldu. CHP’den istifa eden meclis üyeleri, ‘bizim bir alakamız yok’ yanıtını verince gözler bu kez de önce istifa eden ardından istifa kararından dönen Ahmet Yönenç’e çevrilmişti. Yönenç de sessiz kalınca CHP’den istifa eden Meclis Üyeleri de, İYİ Partili isimlere ‘Anlatın da öğrenelim ne olmuş?’ diye sormuş ve iddiaya göre “CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin meclis üyelerine bu yönde olumlu oy kullanmaları yönünde telkinde’ bulunmuştu.
OY BİRLİĞİ  İLE MECLİS’TEN GEÇMESİ KABUL EDİLEMEZ
Seçim sonrası süreçte yaşanan bazı gelişmelerin ardından CHP’den istifa eden Talas Belediye Meclis Üyesi Halil Gültekin, grup toplantısında konuşulduğu öne sürülen iddiaları doğrulayarak, “CHP’yi sürekli düşmanlaştıran, Genel Başkana hakaret eden bir ismin oylamasına CHP’nin sessiz kalması ya da bu konuda çekimser kalınması, konunun oy birliği ile Meclis’ten geçmesi bizim nezdimizde kabul edilemez” dedi.

CHP İl Başkanı Keskin'den ' Özhaseki telkini' tepkisi: Mahalle dedikodusu yapmasınlar!

BİZ BU TÜR OLUMSUZLUKLARA ORTAK OLMAMAK VE SESSİZ KALMAMAK İÇİN İSTİFA ETTİK
CHP’den bir süre önce istifa eden isimler arasında yer alan Talas Belediye Meclis Üyesi Menduh Bektemir de “Tabi her ne kadar istifa etsek de bu konu, bu konuşulanlar, yaşananlar bizleri ister istemez üzüyor. Rahatsız oluyoruz. Bizler zaten seçim sonrası yaşanan ve şimdide de yaşanmaya devam eden bu tür olumsuzluklara ortak olmamak ve sessiz kalmamak için istifa ettik” ifadelerini kullanmıştı.
KESKİN’DEN ‘TELKİN’ AÇIKLAMASI
Kamuoyunda konuşulan ve tartışılan konuyla ilgili olarak CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin’den açıklama geldi. Talas’ta grup toplantısında yaşananlara değinen Keskin, “Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısından önce Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyelerine Sayın Özhaseki' nin isminin caddeye adının verilmesi yönünde olumlu telkinde bulunduğum ifade edilmiştir. Bu gerçeği yansıtmamaktadır. Bunu aktaran İYİ Parti Meclis Üyesi o sırada telefonu ile ilgilenirken konuşanları tam algılayamamış ve dolayısıyla yanlış aktarmış” ifadelerini kullandı. 

CHP İl Başkanı Keskin'den ' Özhaseki telkini' tepkisi: Mahalle dedikodusu yapmasınlar!

ÖZHASEKİ’NİN ADININ VERİLMESİNİ ONAYLAMADIĞIMI BELİRTTİM
“Ben Genel Başkanım ile mahkemelik olan ve her fırsatta ağır eleştiriler yapan birisinin isminin caddeye verilmesini onaylamadığımı her ortamda belirttim” diyen Keskin, “Oradaki ifademde, hak etmediği halde Kayseri'mize katkısı olmayanların isimlerini verirseniz örneğin Hulusi Akar, Bekir Yıldız, Sami İpek sonra Mehmet Özhaseki'de çıkar. 'Ben 25 yıl hizmet ettim benimde hakkım der' dedim” diye konuştu.
MAHALLE DEDİKODUSU YAPMASINLAR
Bu yönde herhangi bir telkininin olmadığını dile getiren Keskin, “Evet denilmesi ile ilgili hiçbir telkinim olmamıştır. Üzülerek ifade ediyorum ki bulundukları ilçelere hizmet etsinler diye seçtiğiniz üyeler konuşanları aktaracaklar ise doğru aktarsınlar. Mahalle dedikodusu yapmasınlar” dedi.
NE OLMUŞTU?
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Meclis toplantısında alınan kararla Cumhuriyet Meydanı'ndan Erciyes Kayak Merkezi ve Develi'ye kadar olan bulvarın ismi Mehmet Özhaseki Bulvarı oldu. Madde, oy birliğiyle kabul edildi. Oylamada CHP’li ve İYİ Partili Meclis üyelerinin tavrı partilerinde tartışmaları da beraberinde getirdi. 

CHP İl Başkanı Keskin'den ' Özhaseki telkini' tepkisi: Mahalle dedikodusu yapmasınlar!

BÜYÜKKILIÇ İL BAŞKANLARINI ZİYARET ETMİŞTİ
Diğer yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm de Büyükşehir’deki oylama öncesinde hem CHP hem de İYİ Parti İl Başkanlarını ziyaret etmişlerdi.  İddiaya göre, Özhaseki isminin verilmesine yönelik talebe, ‘Oy birliği ile çıkarsa ancak kabul edebilirim’ dediği dillendirilmişti. Büyükkılıç’ın da bu nedenle muhalefete ziyaretler gerçekleştirip, ‘oy birliği’ konusunda ‘ricada’ bulunduğu da gündeme gelmişti. 

CHP İl Başkanı Keskin'den ' Özhaseki telkini' tepkisi: Mahalle dedikodusu yapmasınlar!

CHP VE İYİ PARTİ'NİN GRUP TOPLANTISINDA DİKKAT ÇEKEN ÖZHASEKİ SOHBETİ! Haberin detayları için TIKLAYIN