CHP İl Başkanı Keskin: 'Aday değilim'

CHP İl Başkanı Keskin: 'Aday değilim'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

“Parti içinde baskı kurdular. Hatta partili olmayanlar dahi aradı ve ‘Bırakmayın çünkü Kayseri’de tek konuşan, sorunları dile getiren il başkanı siz varsınız’ dediler” diyen CHP İl Başkanı Keskin, görevi bırakacağını ve aday olmayı düşünmediğini söyledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Melikgazi kongresinin de yapılmasıyla birlikte ilçe kongreleri tamamlandı. İlçe kongrelerinin sona ermesi ile birlikte gözler, şimdi de il kongresine çevrildi. Bu konuda dikkat çeken isim mevcut İl Başkanı Feyzullah Keskin. 7 Ocak 2018’de yapılacak il kongresinde yeniden aday olmayacağını ifade eden Keskin, “Genel Başkanımızla Cumartesi yapmış olduğum görüşmede ben aday olmayı düşünmediğimi kendisine söyledim” dedi. Haber Merkezimize dikkat çeken açıklamalarda bulunan Başkan Keskin, “Kayseri’de olabildiği kadar bize düşen ana muhalefetlik görevini en iyi şeklide yapıp, Kayseri’nin sorunlarını yansıtmaya çalışıyorduk. Kongre sürecine girince de CHP’ye olan ilgi artıyor. Bizle mahalle delegeleri seçimi ile başlayan süreçte arkasında ilçe seçimlerini yaptık. Melikgazi İlçe Kongremizle seçimlerimizi bitirdik. 7 Ocak’ta da İl Kongremizi yapacağız. Böylelikle görev süremiz olan 2 yılı bitirmiş olacağız” dedi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumartesi günü görüştüğünü ifade eden Keskin, “Ben Genel Başkanımızla ile Cumartesi yapmış olduğum görüşmede ben aday olmayı düşünmediğimi kendisine söyledim. Çok verimli bir görüşme yaptık. Ben aday olmak istemediğimin gerekçelerini genel Başkanımıza anlattım. Tabi ki partimiz için doğru karar ne ise onu vereceğiz. Genel başkanımız parti için doğru olanı yapacağına inanıyorum dedi. Sadece adaylık için konuşmadık. Kayseri ile ilgili sorunları da konuştuk. 2 yıl içinde yaptıklarımızı ve yapamadıklarımızı da anlattık. Çokta verimli bir görüşme oldu. Kayseri’ye Genel başkanımız özel bir ilgi göstereceğine inanıyorum. Çünkü çok yoğun bir programı var. Bende aday olmayı düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

 “CHP’Lİ OLMAYANLAR DA ARADI VE ‘TEK KONUŞAN İL BAŞKANI SİZSİNİZ’ DEDİ”

 “Siyasette bireysellik yoktur, ekip işi vardır” diyen CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, “Ben bu düşüncemi dile getirdikten sonra partililer tarafından büyük bir baskı ile karşı karşıya kaldım. Partililerim bana kalmam için baskı kurdular” dedi. Keskin, şunları söyledi:  “Çok sevindiğim nokta ise CHP’nin üyesi olmayan, CHP’ye oy vermeyenlerin bile arayıp destek olması beni çok sevindirdi. Benim tekrardan aday olmam yönünde baskılar kurdular. Yaptığım işin sonucunu görmek beni mutlu etti. ‘Kayseri’de bir tek konuşan İl Başkanı siz varsınız’ dediler. Demek ki, yaptığımız işin olumlu sonucu gelmiş. Görüşmelerimiz devam ediyor. Ben bana bu kadar baskı olacağını tahmin etmiyordum. Ben biraz inatçıyım bir karar verdim mi üzerinde dururum. Ben Melikgazi İlçe Kongresinde il başkanlığına aday olmayacağımı açıklayacaktım, ama orada çok büyük baskılara ve hatırları kıramadım ve birkaç gün daha müsaade etme kararı aldım. Partililerimizle istişareler yapmaya devam ediyoruz. Ben önemli bir karar verirken ben yaptım oldu mantığıyla hareket etmek istemedim. Basın açıklaması yaparak aday olmayacağımı kamuoyuna duyuracağım” Parti içinde yaşanan tartışmalarla ilgili de değerlendirmeler de bulunan Keskin, “Aile içinde ne kadar sorunumuz varsa oturur görüşürüz” diye konuştu. Keskin, “Ben verdiğim bütün kararları partimim lehine, partime faydası olabilecek partime zarar getirmeyecek şekilde karar veriyorum. Eğer aday olursam da en güçlü isim olduğumu söyleyebilirim. Belki benim aday olmamam partim için daha hayırlı olabilir. Ben o sorunların parti içinde konuşmak daha doğru olduğunu düşünüyorum. Kamuoyunda bu tür açıklamalarda uzak durmaya çalışıyorum” dedi.

(Haber Merkezi)