CHP Genel Başkanı Özel, Özhaseki'ye neden teşekkür etti?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Özhaseki'yi tebrik ediyorum, AK Parti belediyeciliğinin son günlerini çok iyi özetlemiş' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

CHP Genel Başkanı Özel, Özhaseki'ye neden teşekkür etti?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Gazetesi’ne konuşan Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ek kaynak talebinde bulunan belediye başkanlarına tepki göstererek, “Seçim dönemlerinde her ilçe belediye başkanı en az 50-100 kişi alıyor. İl ve büyükşehirler katbekat daha fazlasını, binlerce personel istihdam ediyor. Birçoğu seçimi kaybedip gidiyor. Gelenler bu maaşları ödeyemiyor ama aynısını kendi de yapıyor. Devlet bu yükü niye çeksin? Tasarruf tedbirleri başladı. Bize özellikle CHP’li belediyelerden gelen talep şu yönde; ‘Serbest bırakın biraz personel alalım’ Buna nasıl müsaade edelim, zaten içerisi personel dolu. Devlet bu yükü çekmekte mecbur değil” dedi. 

Düzenlediği basın toplantısında Bakan Özhaseki’nin bu sözlerini değerlendiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bakan Özhaseki’ye teşekkür etti. Özel, “Özhaseki’yi tebrik ediyorum, AK Parti belediyeciliğinin son günlerini çok iyi özetlemiş. Kaybedeceğini anlayınca 600-700 elemanı doldur, seçimi kaybedince de CHP'nin kucağına bırak. Ben de aynı şeyi soruyorum: Devlet bu yükü niye çeksin?” diye konuştu.