CHP eski Milletvekili Arık: Kadın haklarını çözmeden demokrasi getirilemez!

Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem Milletvekili Çetin Arık, Cumhuriyetin ikinci yüzyıllında hala kadına şiddetin konuşulduğunu belirterek, kadın hakları sorununu çözmeden demokrasinin gelmeyeceğini söyledi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP eski Milletvekili Arık: Kadın haklarını çözmeden demokrasi getirilemez!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

CHP eski Milletvekili Arık: Kadın haklarını çözmeden demokrasi getirilemez!

Yoğun ilgi gören etkinliğe CHP önceki dönem Kayser Milletvekili Çetin Arık’ın da katıldı. Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği Başkanı Ümit Özer, burada yaptığı konuşmada, "Umudu yeşertmek, karanlığı aydınlatmak için bu davet bizim.
Haklarımıza sahip çıkmak için bu davet bizim.
Umutsuzluğu yaymak isteyenlere karşı, çınarın gölgesinde umudu yeşertmek, büyütmek için bu davet bizim.
Sesi duyulmayanlara, çaresiz bırakılanlara el uzatmak için bu davet bizim.
Bu nedenle çıktığımız bu yolda hepinizin desteğine çok ama çok ihtiyacımız var. 
Gelin sevgiyle, kardeşçe büyüteceğimiz çınarın gölgesinde bu anlamlı mücadeleyi yürütelim.
Şiddetin her türlüsüne maruz bırakılan, ekonomik anlamda nefes alamaz hale getirilen, darda olan kadınlara, yok sayılan, hakları hiç edilen çocuklara umut olalım.
Sorumlu davranmayanlara, görevlerini yapmayanlara, keyfi davrananlara da verdiğimiz rahatsızlık nedeniyle hep gurur duyalım!
Kıymetli dostlar, 
Bugün aramızda asla pes etmeyen, hayatın getirdiği bütün zorluklara rağmen mücadeleden asla geri durmayan, bize bu yola çıkmamızda, derneği kurmamızda ilham olan, güç veren emekçi kadınlar da var. 
Onların azmi, inancı, mücadelesi, fedakârlığı da ne kadar anlamlı bir yol yürüdüğümüzü ortaya koyuyor, bize her fırsatta yola çıkış amacımızı hatırlatıyor. 
Bizler, her zaman sömürülen emekçi kadınlar, geleceği çalınan çocuklar için bir arada olmalıyız. 
Çünkü bizler, birlikte hareket edildiğinde, örgütlü mücadele edildiğinde nelerin başarılabildiğini en iyi bilenleriz. 
Bu mücadelede bize destek sunmak isteyen herkesi de derneğimize bekliyoruz.
Aydınlık yarınlar için Umut Çınarı’nın altında buluşuyoruz. 
Asla umutsuzluk yok. 
Bizler, Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği olarak, ‘Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyet’ varsa umut hep var, umut varsa Cumhuriyet hep var diyoruz.' dedi. 

CHP eski Milletvekili Arık: Kadın haklarını çözmeden demokrasi getirilemez!
Katılımcılara seslenen CHP önceki dönem Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında hala kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin konuşulduğunu belirterek,  “Daha dün 8 Mart'ta bir meslektaşım eşi tarafından katledildi. Kadın cinayetlerini bir kez daha kınıyorum. Oysaki biz kadının istihdamını, kadını siyasetteki yerini, toplumsal hayattaki yerini konuşmamız gerekiyor. Ama biz maalesef üzülerek söylüyorum. Bu yüzyılda kadına uygulanan şiddeti konuşuyoruz. Bakın elinizde bir belge var. İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddeti engelleyen bir sözleşme… Ve Türkiye'de bu sözleşmenin ilk imzacısı. Ama ne olduysa bir gecede ansızın bir kişinin isteğiyle bu sözleşmeden çıkmak durumunda kaldık. Gerekçe neydi? Sözleşmeden çıkanlar şunu söyledi. Biz kadını değil biz aileyi korumak istiyoruz. Ev içi şiddet, aile ortamında tolere edilebilir dediler. Biz şiddeti değil, sevgiyi yüceltelim. Ev içindeki birlikteliği sevgiyle yüceltelim. Bizim örf, adet, gelenek ve göreneklerimize bu İstanbul Sözleşmesi aykırı diyerekten çıktılar. Kadınlara uygulanan şiddet sadece erkeklerin uyguladığı şiddet de değil. Ciddi bir ekonomik şiddet içerisindeler. Bakınız bugün toplumun yarısını kadınlar oluşturuyor.  Ama istihdama baktığınızda erkeklerin yarısı kadar istihdam ediliyor. Bakınız yüksek bürokraside yüzde 88 erkek hegemonyası var. Yüksek bürokraside görev alan kadınlar sadece yüz 12. Siyasette milletvekili sayısına bakınız. Yüzde 80 erkek,  yüzde 20 kadın. Bakanlar Kurulu'na bakın. Bir tane kadın milletvekili var. O da zorunluluktan… İşte bu dengeyi tersine çevirmediğimiz sürece bu ülkeye ne demokrasiyi getirebilirsiniz, ne özgürlükleri getirebilirsiniz, ne de insan haklarını getirebilirsiniz.” diye konuştu.