CHP'den yerel seçim adaylık genelgesi! İstifa uyarısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri il yönetimi, 31 Mart yerel seçimlerine yönelik genel merkezden gelen genelgeyi paylaştı. Aday adayı olmak isteyenler için süreç nasıl işleyecek ve aday olmak isteyenler ne yapacak? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

CHP'den yerel seçim adaylık genelgesi! İstifa uyarısı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl yönetimi 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerde aday adayı olacaklarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada genel merkezden gelen genelgeye dikkat çekildi. Açıklamada “Kıymetli üyelerimiz; 31 Mart 2024'te yapılacak olan Mahalli İdareler seçimlerine aday adaylığı başvuruları kapsamında, genel merkezimiz tarafından gönderilen genelgeyi bilgilerinize sunarız. Detaylı bilgi için İl ve İlçe Başkanlıklarımızla iletişime geçebilirsiniz” denildi.

CHP'den yerel seçim adaylık genelgesi! İstifa uyarısı

İstifa için son tarih...

Peki, genelgede ne var? Genelgede 2024 yılı mahalli idareler seçimlerinin başlangıç tarihi 1 Ocak 2024, oy verme günü ise 31 Mart 2024 olarak belirtildi. MYK’nın kararına da vurgu yapılan genelgede aday adayı olmak isteyenlerin 21 Kasım 2023-28 Kasım 2023 tarihleri arasında başvuru yapabilecekleri de dile getirildi. Genelgede aday adayı olmak isteyen il, ilçe ve belde başkanlarını ile yönetim kurulu üyelerinin 1 Aralık 2023 saat 17.00’ye kadar görevlerinden istifa etmeleri gerektiği belirtildi. 

Kamu görevlileri ne zaman istifa edecek?

Genelgede aday adayı olacak kamu görevlilerinin 1 Aralık 2023 Cuma günü saat 17.00’ye kadar görevlerinden istifa etmeleri gerektiği de belirtildi. Yine Milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyelerinin, il genel meclisi üyelerinin adaylık için görevlerinden istifa etmelerinin zorunlu olmadığı ifade edildi. 
İşte CHP genel merkezinden aday adaylığı süreci ile ilgili gönderilen o genelge;

CHP'den yerel seçim adaylık genelgesi! İstifa uyarısıCHP'den yerel seçim adaylık genelgesi! İstifa uyarısıCHP'den yerel seçim adaylık genelgesi! İstifa uyarısı