CHP'den, Meydan'da Çanakkale buluşması...

Özer: Zafer ezilen, zulüm gören, mazlum halklara da örnek olmuştur...

CHP'den, Meydan'da Çanakkale buluşması...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk  Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü  ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Ülkemizi, milletimizi her türlü tehlikeden, tehditten, karanlık düşüncelerden korumak, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için, destansı mücadeleden yani tarihten aldığımız güçle her daim görev başındayız” dedi.

CHP'den, Meydan'da Çanakkale buluşması...

CHP’liler Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunup, saygı duruşunda bulundu. Daha sonra açıklama yapan CHP İl Başkanı Ümit Özer, Çanakkale Zaferi’nin önemine değinerek, “Bugün, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü… Zaferin 107’nci yıl dönümü. Kurtuluş Savaşı mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biridir 18 Mart…Türk Milletinin kararlılığını, cesaretini, gücünü gösterdiği gündür…Tarihin dönüm noktasıdır” dedi.

CHP'den, Meydan'da Çanakkale buluşması...
Özer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Türk Milleti’nin bağımsızlığını, inancını bütün dünyaya ilan eden tarih olan 18 Mart 1915’te Türk Ordusu, “yenilmez” denilenleri ağır yenilgiye uğrattı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının vatan topraklarını korumak için tarihe altın harflerle yazdıkları bu destan, bu dönüm noktası yalnız ülkemizin değil,  bütün dünya tarihinin akışını değiştirmiştir. “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, askeri stratejik zekâsı, liderliği ve kahraman silah arkadaşlarıyla birlikte emperyalistlere, bu yönde karanlık hayaller kuranlara unutamayacakları bir ders vermiştir. Bu özgürlük, bağımsızlık mücadelesi ülkemiz üzerinde kirli emelleri olan yedi düvele dünyayı dar etmiştir.  Anadolu halkının kahraman ordusuyla birlikte verdiği bu büyük mücadele aynı zamanda “Çanakkale’nin geçilmez” olduğunu da ortaya koymuş ve dosta düşmana göstermiştir. Çanakkale Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Biz Türkler, ordusu olan bir millet değil, milleti olan bir orduyuz” sözünden de anlaşılacağı gibi eşsiz birlikteliğinin ve millet olma bilincinin ve bu bilincin ortaya koyduğu ruhun göstergesidir. Milletimizin ortaya koyduğu bu onurlu zafer, bu tarihi bağımsızlık mücadelesi, aynı zamanda dünyanın başka yerlerinde ezilen, zulüm gören, mazlum halklara da örnek olmuştur. İşte bu anlayışla bizler de kurtuluşun ve kuruluşun partisi Cumhuriyet Halk Partililer olarak, tarihten gelen sorumluluklarımızın bilinciyle, Atatürk ve silah arkadaşlarının açtıkları yolda, gösterdikleri hedef doğrultusunda her alanında ülkemizi geleceğe emin adımlarla taşımanın mücadelesi içindeyiz. Ülkemizi, milletimizi her türlü tehlikeden, tehditten, karanlık düşüncelerden korumak, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için her daim görev başındayız.Yaşadığımız bu zor günleri de aşmak, ülkemizi, vatandaşımızı hak ettiği yere taşımak için tarihten aldığımız güçle, Çanakkale ruhuyla, umut ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.  Bu kapsamda, “Bilmeden gelip bastığın bu toprak, bir devrin battığı yerdir” dizelerindeki manada olduğu gibi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı için canlarını siper eden, tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz her daim kalbimizde, düşüncelerimizde yaşıyor. Bu vesile ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107’nci yıldönümünde Atatürk’ü, zaferin tüm kahramanlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Meydan'daki basın açıklamasına CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın yanı sıra Demokrat Parti ve İYİ Partili isimler de katıldı. 

CHP'den, Meydan'da Çanakkale buluşması...