CHP'den 'işçiler mitinge böyle taşındı' videosu

CHP Kayseri İl Başkan yardımcısı Avukat Niyazi Ünalmış, 21 Mart'ta Kayseri'de yapılan mitinge zorla işçi götürüldüğünü iddia ederek, videolu açıklamada bulundu. CHP İl Başkanı Feyzullah Kessin de videolu bir açıklama yaparak tepki gösterdi. Keskin ve Ünalmış neler söyledi? Detaylar Kayseri haberinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP'den 'işçiler mitinge böyle taşındı' videosu

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin ve Başkan yardımcısı Niyazi Ünalmış, 21 Mart Perşembe günü Ak Parti'nin Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı mitinge Orgarize Sanayi Bölgesinden zorla işçilerin götürüldüğünü ileri sürdü. 

CHP Kayseri İl Başkan Yardımcısı Avukat Niyazi Ünalmış, 21 Mart’ta Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı miting öncesinde, organize sanayi bölgesine gitti.

Ünalmış, burada işçilerin zorla saat 12:00’de paydos yaptırılarak miting alanına götürüldüğünü ileri sürdü. Hem Organize Sanayi Bölgesi hem de cumhuriyet meydanından video çeken Ünalmış şu ifadelere yer verdi: ‘Herkese merhaba, şu an 21 Mart 2024 tarihinde Organize Sanayi bölgesindeyiz. AKP’nin mitingi için, normalde işçiler mesai saati daha uzun olmasına rağmen şu an zorla mitinge götürülüyorlar. İşçileri zorla servislere bindirdiler, 12’de paydos ettirdiler ve zorla buradan işçiler çıkışları verilerek, miting alanına servisle götürülüyorlar’ dedi.

CHP'den 'işçiler mitinge böyle taşındı' videosu

İkinci bir video çeken Ünalmış, ‘Organize Sanayi’den buraya getirilen işçiler, Melikgazi Emniyetin ilerisinde bulunan toplanma alanında barakılıyor ve burada anonslar eşliğinde toplu olarak götürülüyor. Sosyal medya hesaplarımıza birçok mesaj gelmişti işçilerin zorla getirildiğine dair. Eğer katılmazlarsa disiplin yaptırılacağına dair mesajlar gelmişti. Bize gelen ihbarlar doğrultusunda geldik ve mesajların doğru olduğunu gördük. Eğer götürülmezlerse el altından sopa gösterildiğini söylüyorlar. Ama seslerini de çıkartamıyorlar, ekmek parası olarak düşünüyorlar. Kendilerince haklılar, işin sonunda işinden olmak var, disiplin cezası almak var. Bu iktidarın zulmü işçiler üzerinde de kendini gösteriyor. Kayseri de bunun bir örneğini yaşıyor maalesef.’ 

CHP'den 'işçiler mitinge böyle taşındı' videosu

Keskin: CHP Kayseri il örgütü olarak kınıyoruz

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin de 'Bugün AKP genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri’de mitingi var. Mitingi kalabalık olmama korkusuyla fabrikalarda özellikle işçilerin ve emekçilerin zorla miting alanına taşımaya başladılar. Yüzlerce otobüslerle meydana işçileri ve emekçileri getirdiler. Bu gelen işçilerin içinde AKP’ye oy vermeyecek bir sürü insan olmasına rağmen işten çıkartılmak korkusuyla meydana gelmek zorunda bırakıldılar. Bu tür kalabalık toplanmasını CHP Kayseri il örgütü olarak kınıyoruz” diye tepki gösterdi.