CHP'den Erciyes'te '128 Milyar dolar nerede?' eylemi

CHP İl yönetimi, bu kez de Erciyes'te iktidara '128 Milyar dolar nerede?' diye sordu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP'den Erciyes'te '128 Milyar dolar nerede?' eylemi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP İl Başkanı Ümit Özer ve beraberindeki partililer, Erciyes'te128 Milyar dolar nerede? pankartı açtı. Burada konuşan Özer, "Merkez Bankasının kasasını boşaltıp hesap vermeyeceğini düşünen iktidar partisine, 128 Milyar dolar nerede? diye sorduğumuzda hiç bir cevap alamadık. Bir rivayete göre Haseki Dağı’na kaçmış. Fırsat fırsat bu diyerek hem Haseki dağının hemde 128 Milyar Dolar'ın peşine düştük. Az gittik uz gittik ama ortada ne Haseki dağı ne de 128 Milyar Dolar var" dedi. 
"128 MİLYAR DOLARI KİŞİ BAŞINA BÖLSEK 12 BİN 336 TL DÜŞÜYOR" 
Açıklamasında "Son çare 128 milyar doları Erciyes te aramaya karar verdik ama burada da yok. Ama vazgeçmedik, bu milletin alın terini, hakkını, hukukunu aramaktan  vaz geçmeyeceğiz" ifadelerini de kullanan Özer, "128 milyar doları, 83 milyon nüfusa bölersek kişi başına 12 bin 336 Türk Lirası düşüyor. Bu paranın nereye gittiğini sormak, onurlu her türk vatandaşın görevidir.
83 milyon vatandaşımızın adına buradan tekrar soruyoruz:  “128 Milyar dolar nerede?
Sadece 128 milyar dolar nerede sorusuna değil 15 Temmuz Şehit ve Gazileri için toplanan paraların, Beşiktaş saldırısında toplanan paraların, deprem paralarının da nerede olduğunu açıklayamıyorlar." şeklinde konuştu. 
" HESAP VERMEMEK İÇİN GÜNDEM DEĞİŞTİRİYORLAR" 
AK Parti iktidarını eleştiren ve hesap vermemek için her yolu demediklerini dile getiren Özer, şunları söyledi: Biz soruyoruz ama ofis memurları lük arabalarda kokain çeken, belediyeleri insan kaçakçılığı yapan, bakanı bakanlığa eşinin firmasındnan milyonlarca liralık mal satın alan iktidar partisi sorumuzu duymazdan gelmeye devam ediyor, hesap vermemek için her yolu deniyorlar. Onlar hesap vermemek için gündem değiştirmek için her türlü manevrayı yapsa da, yeni mağduriyetler yaratmak için her türlü oyunu sergilese de Türk Milleti bu oyuna gelmeyecek. 
Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu milletin alın terinin, çocuklarımızın geleceğinin çalınmasına, yandaşların cebine aktarılmasına izin vermeyeceğiz. Bir kez daha soruyoruz: 128 Milyar dolar nerede? 128 Milyar doları kimler, hangi tarihte, hangi kurdan satın aldı?