CHP'den, 'bilgi kirliliğine' belgeli yanıt!

CHP'de il başkanı tartışmaları sürüyor. Parti içindeki bazı çevrelerin yeni il başkanı seçilen Adil Demir'e yönelik eleştirileri ve tepkileri sürerken il yönetimi, başkanlık seçimi konusunda genel merkezden gelen resmi yazıyı paylaştı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada ise 'Sosyal medyada, bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşündüğümüz, bilgi kirliliğini önlemek amacıyla bu bilgiyi sizlerle paylaşma gereksinimi duyduk' denildi.

CHP'den, 'bilgi kirliliğine' belgeli yanıt!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri'de yeni İl Başkanı Adil Demir seçildi. Eski Başkan Ümit Özer'in, Milletvekili aday adaylığı nedeniyle görevinden ayrılmasının ardından parti genel merkezinin il yönetimine yeni başkanın il yöneticileri arasında seçilmesi için resmi yazı gönderdiği belirtildi. Hafta başında il yönetimi genel merkezden gelen resmi yazı üzerine toplandı ve yeni il başkanını seçti. Yapılan seçim sonrası Adil Demir, 17 oyla partinin yeni il başkanı oldu. Adaylardan Niyazi Ünalmış 3 oy alırken, seçimde bir oy da çekimser çıktı. 
İŞTE GENEL MERKEZDEN GELEN O YAZI
CHP'den, 'bilgi kirliliğine' belgeli yanıt!
Parti genel merkezinin bu yazısı üzerine toplanıp, yeni il başkanını seçen il yöneticilerinin bu seçimi, partili bazı çevrelerce tepki gördü. Bunun üzerine CHP İl yönetimi genel merkezden gelen resmi yazıyı kamuoyuyla paylaştı. 
BİLGİ EKSİKLİĞİNDEN KAYNAKLI BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR
Konuyla ilgili olarak CHP Kayseri İl Başkanlığından yapılan açıklamada, kamuoyunda bilgi eksikliğinden kaynaklı bazı yanlış anlaşılmaların olduğuna da vurgu yapıldı. Birlik, beraberlik çağrısı yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Saygıdeğer Cumhuriyet Halk Partililer,  İl Başkanımız Sayın Ümit Özer’in milletvekili aday adaylığı için istifasının ardından yapılan il başkanlığı seçimleri Genel Merkezimizin ekte paylaşmış olduğumuz 2023/29 sayılı yazısı ve tüzüğümüzün 24/4’üncü maddesi uyarınca 09 Ocak 2023 tarihinde İl Yönetim Kurulumuz tarafından gerçekleştirilmiş; Sayın Adil Demir yeni il başkanımız olarak seçilmiştir. Sosyal medyada, bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşündüğümüz, bilgi kirliliğini önlemek amacıyla bu bilgiyi sizlerle paylaşma gereksinimi duyduk. 
Saygıdeğer partililerimiz,  Sizlerden yanlış bilgilere itibar etmemenizi ve her zaman olduğu gibi bu kritik süreçte de aydınlık Türkiye’nin teminatı Cumhuriyet Halk Partisi etrafında kenetlenmeye davet ediyoruz.
CHP'den, 'bilgi kirliliğine' belgeli yanıt!