CHP'de Keskin de adaylığını açıkladı

Geçtiğimiz günlerde atama ile il başkanlığı görevine getirilen Feyzullah Keskin, 23 Eylül Cumartesi günü yapılacak olan il kongresinde aday olacağını açıkladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
CHP'de Keskin de adaylığını açıkladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi’nde il kongresi 23 Eylül Cumartesi günü yapılacak. Geçtiğimiz günlerde il binasında düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıklayan Orhan Oba’nın ardından 5 Haziran 2023 tarihinde atama ile il başkanlığı görevine getirilen Feyzullah Keskin de adaylığını açıkladı. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’in de hazır bulunduğu basın açıklamasında konuşan Keskin, "Kayseri'de sizin de takip ettiğiniz süreç içinde partimizde bazı örgüt içinde olumsuzluklar oldu. Her partide olur. Ama sosyal demokrat partilerde bu biraz yüksek sesle oluyor. Biz göreve geldiğimizde ve göreve geliş amacımız; başlamış olan bir takvim sürecini devam ettirmekti. Çünkü biz göreve gelmeden takvim süreci başlatılmıştır. Mahalle delege Seçimleri ilçe kongreleri il kongreleri olarak devam edecektir ve biz bugün ulusal süreci olan il kongresi sürecine geldik. 23 Eylül Cumartesi günü İl Kültür Müdürlüğü'nde olağan bir kongremizi yapacağız.
Ben göreve gelirken de ifade etmiştim. Bugün tekrar ifade ediyorum. Eğer devam edeceksek bireysel bir karar değil. Kitlesel bir karar olsun istedim. O yüzden adaylık açıklamam biraz geç kaldı. Çünkü yapacak o kadar çok şey var ki işlerimizi bitirdikten sonra başkanlık konusu konuşalım diye arkadaşlarımızla değerlendirmiştik. Ve arkadaşlarımızla geçen günlerde değerlendirdik. Hep birlikte bazı arkadaşlarımın mazeretleri var ama çoğunlukla yine devam etme kararı aldık. Çünkü kamuoyundan gelen, partimizden gelen talepler de bu şekildeydi. Biz bu talepler doğrultusunda 23 Eylül Cumartesi günü yapılacak olan il kongresinde il başkanlığına adaylığımı açıklıyorum” diye konuştu. 
Keskin göreve gelmeleri halinde 7 ay sonra yapılacak seçimler için gece gündüz çalışacaklarını belirterek açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Buradan ve bütün partililerime çağrı yapmak istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi il başkanları, yöneticileri, ilçe başkanları, belirli süreyle gelir, görev yapar ve giderler. Ama baki olan devam eden Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal yapısıdır. Kıldığımız insanlar olabilir Üzdüğümüz insanlar olabilir ama hiçbirisini art niyetle yatmadığımızın bilinmesini isterim. Mutlaka sıkıntılı olan bir yere uğraşırken farkında olmadan bazı insanların kalbini kırmış olabiliriz. Ben bütün insanlardan, sizin huzurunuzdan özür diliyorum. Ve onlardan bütün partililerden isteğim şu: Lütfen 23 Eylül'de il kongresi bittikten sonra, bir sonraki yerel seçimler için el birliğiyle birlikte Kayseri'de artık sosyal demokrat belediyecilik nasıl yapılır göstermek için hepimizin gece gündüz çalışması olacaktır. “
Adaylara başarı dileyen CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç de yerel seçimlere dikkat çekerek, şunları söyledi: “Türkiye'nin şu anda Cumhuriyet Halk Partisi'ne her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı var. Dolayısıyla, bu süreçte görev almak, sorumluluk almak son derece büyük sorumluluk. Ama bizler el birliğiyle biraz önce sevgili başkanım ifade ettiler; Sayın Oba da adaylığını açıkladı. Belki aday olmak isteyen başka parti arkadaşlarımız da olabilir. Bu cumartesi gününe kadar. Bizim partimizde her isteyen arkadaşımız her noktaya aday olabilir. Sosyal demokrasinin tüm güzellikleri yaşanır bizim partimizde. Çoklu adaylar olur, tekli adaylar olur. Ama sonuçta demokrasinin kuralları işletilir bizim partimizde. Sevgili başkanımın da ifade ettiği gibi bizim hedefimiz bundan sonra yerel seçimlerde belediyeler kazanmak.
 Bizler çok önemli bir eşiği aştık. 14-28 Mayıs seçimlerinde Kayseri özelinde, bizler 103 bin olan oyumuzu 163 bin 381’e çıkardık. Ve bileğimizin hakkıyla 2 milletvekiline ulaştık. Bundan sonraki seçimlerde de eminim ki bu 4-5 olacaktır. Ve onun öncesinde de belediyeler kazanacağız. Bunu hep birlikte göreceğiz. Çok zor şeyler değil bunlar. Bizim inancımız var. Yüreğimiz var, gücümüz var.”