CHP'de aday adayı ücretleri belli oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyenlerin ödeyecekleri ücretler belli oldu. İşte CHP'de adaylık tarifesi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

CHP'de aday adayı ücretleri belli oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerde aday adayı olacaklarla ilgili başvuru süreci hakkında açıklama yaptı. Açıklamada yerel seçim sürecinin 1 Ocak 2024 tarihi, itibariyle başlayacağı ve oy verme gününün ise 31 Mart 2024 olduğu belirtildi. MYK’nın kararına da vurgu yapılan açıklamada adaylık için başvuru yapmak isteyenlerin 28 Kasım 2023 tarihine kadar başvurularını yapmaları istendi.Partiden teşkilatlara gönderilen konuyla ilgili genelgede ise aday adayı olmak isteyen il, ilçe ve belde başkanlarını ile yönetim kurulu üyelerinin 01 Aralık 2023 saat 17.00’ye kadar görevlerinden istifa etmeleri gerektiği belirtildi.

CHP'de aday adayı ücretleri belli oldu!

Genelgede aday adayı olacak kamu görevlilerinin de 1 Aralık 2023 Cuma günü saat 17.00’ye kadar görevlerinden istifa etmeleri gerektiği ifade edildi. Yine Milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyelerinin, il genel meclisi üyelerinin adaylık için görevlerinden istifa etmelerinin zorunlu olmadığı ifade edildi.

CHP’de başvuru ücretleri belli oldu

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylar 50 bin TL ödeyecek. Nüfusu 500 bin ve üzeri il ve ilçe belediye başkanlığı için 30 bin, nüfusu 250 binden 500 bine kadar olan il ve ilçe belediye başkanlığı için 20 bin TL, nüfusu 100 binden 250 bine kadar olan il ve ilçe belediye başkanlığı için de adaylar 17 bin 500 TL ödeyecek. Nüfusu 50 binden 100 bine kadar olan il ve ilçe belediye başkanlığı için de 15 bn TL ödeme yapılacak.  CHP’den Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üyesi olmak isteyenler için de ücretler belli oldu. Nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçelerde il ve belediye meclis  üyeliği ve il genel meclis üyeliği için 10 bin TL, nüfusu 50 binden 100 bine kadar olan ilçelerde ise adaylar 7 bin 500 TL ödeyecek.  Diğer yandan belediye başkan adaylığı için 1500, belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği aday adaylığı için de 500 TL makbuz karşılığında dosya ücreti alınacak. 

Adaylardan istenen belgeler

Adaylardan özgeçmişleri ile birlikte ayrıca şu belgeler isteniyor: Aday adaylığı başvuru belgesi, Özel ödenti makbuzu, Nüfus cüzdanı örneği, Öğrenim durumunu gösterir diploma örneği, Adli sicil ve arşiv kaydı belgesi (Sabıka kaydı), İki adet biyometrik fotoğraf, Askerlik durum belges,  İstifa/ayrılma belgesi, Engelli aday adayları için sağlık raporu örneği veya Engelli Kimlik Kartı örneği, Aday adayının şehit yakını ya da gazi olduğunu gösterir belge.

İşte adaylık ücret tarfiesi

CHP'de aday adayı ücretleri belli oldu!