Çevikel'den, Hiçyılmaz'a 17-25 hatırlatması

Çevikel'den, Hiçyılmaz'a 17-25 hatırlatması
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ın, Temmuz ayı meclis toplantısında  “FETÖ ile 2013 yılından beri mücadele ediyoruz” açıklamasına KTO Meclis Üyesi Hacı Çevikel’den tepki geldi. Hiçyılmaz’a, 17-25 Aralık operasyonlarını hatırlatan Çevikel, “2014 yılı Şubat ayın meclis toplantısında Başkan Hiçyılmaz’a, ’17-25 Aralık’ta cemaate yönelik operasyonları destekliyor musunuz?’ sorusunu yönelttim. Ancak kendisi bana o gün,  ‘Bu konularda polemiğe girmek istemiyorum’ yönünde yanıt verdi. Bu geçiştirici cevaplarla mı geçmişte FETÖ’ye karşı mücadele vermiş.” diye konuştu.

 

Kayseri Ticaret Odası  Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Temmuz ayı meclis toplantısında 15 Temmuz’daki darbe girişimine tepki göstermiş ve  “FETÖ ile 2013 yılından bu yana KTO yönetimi olarak mücadele ediyoruz. Bu hain yapılanmayla Kayseri Ticaret Odası yönetimi olarak yürüttüğümüz mücadelemiz, 2013 yılından bu yana sürmektedir. Yönetim olarak, bu mücadelemizi sürdürdüğümüz zaman diliminde, 17-25 Aralık’ta meydana gelen yargı eliyle darbe girişimi sonrasında da yaptığımız açıklamalarımız ile Milli iradeye sahip çıkılmıştır.”şeklinde ifadeler kullandı.  Başkan Hiçyılmaz’ın, bu yöndeki açıklamasına Meclis Üyesi Hacı Çevikel tepki gösterdi.

“BİR GÜN SİZDE BUNLARIN HESABINI VERECEKSİNİZ”

Hiçyılmaz’a, 20 Şubat 2014 yılında yapılan meclis toplantısını hatırlatan Çevikel, “Yalan yanlış bilgi vermeye devam ediyorsun sayın Mahmut Hiçyılmaz, tarih sizi unutmadı, unutmayacak.” ifadelerini kullandı.

Çevikel, şöyle konuştu: “Ben o gün kendisine Meclis’te, ‘17 Aralık’te cemaate yönelik yapılan operasyonlarını destekliyor musunuz?’ diye sordum. Bunlar ihanet şebekesinin işi, sayın Erdoğan’a destek olmalıyız. Siz hangi taraftasınız?’ dedikten sonra 17 Aralık operasyonlarını destekliyor musunuz?” sorusunu yönelttim.  Kendisi o gün Kayseri Olay Gazetesi başta olmak üzere basına da haber oldu bu tartışma. Bana o gün  ‘Bu konularda polemiğe girmek istemiyorum’ yönünde yanıt verip, geçiştirdi. Şimdi sayın Başkan böyle mi mücadele etmiş FETÖ ile 2013’ten bu yana? O gün ‘siz hangi taraftasınız’ diye sorduğumda, tarafınızı dahi söyleyemediniz. Ama arkasından sizin ortağınız olan Faruk Çarşıbaşı, ‘tarafınızı söyleyin başkan’ deyince ona da söyleyemediniz. Niye mi? Çünkü o gün güçlü taraf kim çıkarsa siz o taraf olacaktınız. Tarih unutmadı unutmayacak. Bir gün sizde bunların hesabını vereceksiniz. Vicdanınız sızlıyor mu, şimdi o günkü tarafsız duruşunuzdan sayın Başkan?”