Çetin Arık'tan şok iddialar, Ertekin'den şok cevaplar!

Kayseri'de son dakika gelişmesi… CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, TBMM'de şok iddialar ortaya attı. İddiaların hedefindeki Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin de Arık'a şok cevaplar verdi.

Çetin Arık'tan şok iddialar, Ertekin'den şok cevaplar!

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye Büyük Millet Meclisi nde yaptığı konuşmada Erciyes Anadolu Holding CEO’su Doç. Dr. Alpaslan Baki Ertekin’e şok suçlamalarda bulundu. Ertekin ise Arık’ın iddialarına çok ağır sözlerle şok cevaplar verdi.

Çetin Arık konuşmasında şunları söyledi:

“Erciyes Anadolu Holding’in çalışanları dertli. Banka promosyonunu bir türlü alamıyorlar. Milletin Meclisi’nden her fırsatta 14 bin çalışanın arkasına sığınan CEO’ya sesleniyorum. Sürdürdüğün saltanatın diyetini ödemek için holdingin satış mağazalarını siyasilerin çocuklarına peşkeş çekmekten çekinmiyorsun. TÜRGEV’e, ENSAR’a holdingin parasını bol kepçe dağıtıyorsun.

İddia okur ki eşine makam aracı tahsis ediyorsun ama sıra emekçi kardeşlerime gelince ortada yoksun.

Buradan bir çift sözüm de ilgili sendikaya. İşçileri zorla AKP mitingine taşımayı biliyorsunuz ama sıra işçilerin hakkını savunmaya gelince ortada yoksunuz.”

ARIK’A ÇOK AĞIR SÖZLERLE ŞOK CEVAPLAR

Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin ise Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık’a Twitter hesabından şu cevapları verdi:

“Erciyes Anadolu Holding TMSF tarafından kayyum olarak yönetilmeye başladığı günden itibaren bankalarla yapmış olduğu anlaşmalarla oluşan promosyonu çalışanlarına dağıtmaktadır. Üstelik normalde az maaş alana az, çok maaş alana çok promosyon yatması gerekirken mavi yaka işçi kardeşlerimizin lehine olsun diye promosyon herkese eşit olacak şekilde yansıtılmaktadır. Bu bağlamda 01.03.2023- 28.02.2026 dönemini kapsayan 3 yıl için kişi başı 19.404 lira promosyon anlaşması yapılmıştır. Bu banka ile ilk maaşlar 10 Mart 2023’te hesaplara yatmış ve kişi başı 19.404 lira olan promosyon da 15 Mart 2023 tarihinde hesaplara yatacaktır. 15 Mart 2023 tarihinde bu paraların hesaplara yatacağını haber alan sayın @DrCetinArik konuyu meclis gündemine getirerek eminim yarın “ben dedim yatırdılar” diyecektir. Yıllardır bu şehirde siyaset yapan bu vekile kamoyu adına bir soru sorayım “ Sayın vekil aile döneminde bu paralar patronların cebine girerken nerdeydin? Kayseri’de onlarca patron hala bu paraları cebine atarken niye susuyorsun? Bak biz promosyonu işçimize yatırarak Kayseri iş dünyasına örnek olmaya gayret ediyoruz, sen niye sessizsin?”

ARIK’A FETÖ HATIRLATMASI

Ertekin, daha önce Arık’a cevaben gönderdiği, “Kamu adına soru sormakla; Fetö medyasında çıkan yalanları, ithamları, iftiraları sıralayıp soru soruyormuş gibi yapmak arasında fark vardır. Kaynağınız Fetö medyasının sebebi,niyeti bellidir de sizin bu yalanları meclise taşırken niyetiniz nedir, kamuoyunun taktirine bırakıyorum.” cevabı hatırlatarak, şunları ifade etti:

“Sayın Arık bu twitimi tekrar hatırlatmak isterim. Kamu adına soru sormakla iftira, yalan ve hakaret dolu cümleleri peş peşe sıralayıp sonuna bir soru eki getirip kamu adına soru soruyormuş gibi yapmak arasında çok fark var. Bak ben senin gibi yapıcak olsam sana iki soru sorardım:

1- Hekimlik yaptığın dönemde defalarca bıçak parası aldığın, onlarca soruşturma geçirdiğin ve soruşturmalardan ceza alacağın belli olunca dokunulmazlık kazanmak için milletvekili olduğun söyleniyor, bu doğru mu?

2- Depremle ülkemizin yerle bir olduğu , yaralarımızı sarmaya çalıştığımız bu günlerde Kayseri kamoyu imar affından yararlanamayan bazı kişilerin de imar affından yararlanabilmek için senin himayende olan derneklere yüklü miktarda “ bağış” yapmaları karşılığında meclise imar affı tasarısı getirdiğini konuşuyor, bu doğru mu? 

Ama ben senin gibi sormayacağım sorularımı. 

1- Niye siyasete girdiniz? 

2- Niye imar affını tekrar meclis gündemine getirmek istediniz? diye herhangi bir iddia içermeden, ithamda bulunmadan soracağım sorularımı.

Çetin Arık biliyorum seçim üstü gündem olmak istiyorsun ama benimle mesai arkadaşlarımın arasına giremezsin. İsmet Özel’in dediği gibi “gönül bağını çözemezsiniz, çünkü düğümün nereden atıldığını bilemezsiniz”

YAZIKLAR OLSUN, BATSIN SİYASETİN

Ertekin, Arık’ın yalanlarla iftira attığını ifade ettiği ve “Yazıklar olsun, batsın siyasetin” ifadelerini kullandığı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sayın @DrCetinArik o kısacık konuşmana sığdırdığın 2 yalandan/iftiradan bir tanesini bir kez daha gündeme getirmişdin ve detaylı bir şekilde açıklamıştım. Aşağıda o açıklama mevcut. Ama ikinci iftiran için seninle hem bu dünyadaki mahkemelerde hem de mahkeme-i kübra’da hesaplaşacağız. 5 yıl 3 aydır gecemi gündüzüme katıp, 5,5 milyar ciro ile aldığımız holdingi 14 bin arkadaşımla 53 milyar ciroya, 383 milyon dolar ihracatı 535 milyon dolara çıkardık. Anlamanı, taktir etmeni, teşekkür etmeni zaten beklemiyoruz da aileyi, bir anneyi, bir kadını ilgilendiren bir saçma iddiayı bile böyle fütürsuzca meclis gündemine getirebileceğini tahayyül bile edemezdim. Yazıklar olsun, batsın siyasetin.

(Ertekin’in daha önce açıklamıştım dediği açıklamasına şu linkten ulaşabilirsiniz: https://twitter.com/ab_ertekin/status/1616084361748545542?s=46&t=mtqdayO2cecA2bYh01gSUQ)