CEO Ertekin'den 5.9 açıklaması

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, 2023 yılı 3. Çeyrek Gayrisafi Yurt İçi Hasıla rakamlarını değerlendirdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

CEO Ertekin'den 5.9 açıklaması

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre Türkiye Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) 2023 yılı üçüncü çeyreğinde yüzde 5,9 büyüme gösterdi. Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, Türkiye’nin 2023 yılı 3. çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

CEO Ertekin'den 5.9 açıklaması

‘Toplumsal refahı kısa vadede arttıracağına inanıyorum’

“Ekonomimizin üçüncü çeyrekte yüzde 5.9 büyümesi çok önemli bir artışa ve potansiyele işaret ediyor” diyen Ertekin şunları söyledi; “Türkiye ekonomisi Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte yüzde 5,9'la beklentilerin üzerinde büyüdü. Ekonomimizin üçüncü çeyrekte yüzde 5.9 büyümesi çok önemli bir artışa ve potansiyele işaret ediyor. Bugün açıklanan ekonomimizdeki büyüme rakamlarının: enflasyonla mücadele ederken bir yandan da üretimin, istihdamın ve ihracatın önceliklendirildiği politikaların bir denge içinde götürülmesinin bir sonucu olduğunu düşünüyorum. Başarı ile uygulanan bu politikaların toplumsal refahı kısa vadede arttıracağına inanıyorum.” dedi.