CEO Ertekin açıkladı, Bellona USA'nın Amerika'daki 3 yılı

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Ertekin, Bellona USA'nın Amerika'daki 3 yılını değerlendirdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

CEO Ertekin açıkladı, Bellona USA'nın Amerika'daki 3 yılı

Erciyes Anadolu Holding'in CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, Amerika'da 3 yıl önce kurdukları Bellona USA şirketi hakkında açıklamalarda bulundu.

CEO Ertekin açıkladı, Bellona USA'nın Amerika'daki 3 yılı

Ertekin, şirketin %100 Bellona Mobilya'ya ait olduğunu belirterek, Amerika pazarındaki süreçleri detaylarıyla paylaştı. Ertekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bellona USA'nın Amerika operasyonunu 3 yıl önce başlattıklarını ve şu anda Amerika'nın en büyük pazarlarından biri olan mobilya sektöründe faaliyet gösterdiklerini vurguladı.

CEO Ertekin açıkladı, Bellona USA'nın Amerika'daki 3 yılı

Türkiye'den Amerika'ya nakliyat sürecini göz önüne alarak, başarılı bir satış ekibi, geniş bir depo ve finansal güç gerektiğini ifade etti. Ertekin, 3 yıldır yapılan fuarlar, büyüyen satış ekibi, depodaki 3 milyon dolarlık stokla birlikte başa baş noktasına geldiklerini ve 2024'ün Bellona USA için kârlı bir yıl olacağını belirtti.  Ayrıca, ekip arkadaşlarının motivasyonunu ve hedeflere ulaşacaklarına olan inancını vurguladı.

CEO Ertekin açıkladı, Bellona USA'nın Amerika'daki 3 yılı

Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin'in konuyla ilgili açıklaması ise şu şekilde: "Bugün New Jersey’de 3 yıl önce kurduğumuz Bellona USA şirketimizin ofisini, showroomunu ve deposunu ziyaret ettim. Bellona Mobilya olarak Amerika operasyonumuzu 3 yıl önce Amerika’da kurduğumuz Bellona USA şirketimizle yapıyoruz. Bellona USA %100’ü Bellona Mobilyaya ait olan bir Amerikan şirketi. Amerika Mobilya pazarı dünyanın en büyük pazarı. Dünyanın 4 bir yanında münhasır mağazalarımız var. Amerika’da da münhasır mağazalarımız olacak ama şu anda zincir mobilya mağazaları ve mobilya da satan büyük perakende zincirlerine mal satmaya çalışıyoruz. Fakat bu zincirlere mal satabilmek için siparişleri 1 hafta içinde teslim edebilecek bir alt yapıya sahip olmanız gerekiyor. Türkiye’den navlunun 35 günden fazla sürdüğünü düşünürsek, iyi bir satış ekibi, bir showroom, en az 10.000 m2 bir depo ve 3-4 yıl zarar etmeyi (aslında zarar değil işinize/pazara yatırım) göze alacak finans gücünüz ve sabrınız olması gerekiyor. 3 yıldır Amerika’da fuarlara katılarak, çok iyi bir satış ekibi kurup, ekibi sürekli büyüterek, depoda her an hazır 3 milyon dolar stok tutarak, nihayet 3 yılın sonunda başa baş noktasına geldik. 2024 yılı Bellona USA’ in para kazanmaya ve geçmiş yıl zararlarını ödemeye başlayacağı yıl olacak. Ekip arkadaşlarımı, çok motive ve istekli gördüm. 2024 ve sonrası hedeflerine ulaşacaklarına eminim bellona” dedi.

CEO Ertekin açıkladı, Bellona USA'nın Amerika'daki 3 yılı