CEO'dan TÜSİAD, TOBB ve İSO'ya tepki

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, TÜSİAD'ın, 'Genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına hızla dönülmeli' açıklamasına, TOBB'un acil önlem çağrısına ve İSO'nun 'Merkez Bankası'nı şaşkınlıkla izliyoruz.' açıklamasına tepki gösterdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek açıklaması yaptı.

CEO'dan TÜSİAD, TOBB ve İSO'ya tepki
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

TOBB, TÜSİAD ve İSO tarafından yapılan açıklamalarla ilgili “Ne faydası oldu?” diye soran Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, “Kapısı her zaman iş insanlarına açık sayın cumhurbaşkanımıza bu çıkışları yapanları ‘genel kabul görmüş nezaket kurallarına hızla dönmeye’, ‘daha öngörülebilir olmaya’ davet ediyor ve sorumlu koltuklarda oturanların medya üzerinden hükümete mesaj vermesini ‘şaşkınlıkla izliyoruz” dedi.

Ertekin’in Twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle:

“Bayi toplantısı koşturmacasında sosyal medyayı ve haberleri takip etmemiştim. Biz dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen bayilere moral ve motivasyon vermeye çalışırken TOBB , TÜSİAD ve ISO gibi iş dünyasını temsil eden ve dalgalı denizde bizlere kaptanlık yaparak bizlere güven verecek başkanlarımızın sosyal medyadan bazı paylaşımlar yaptığını üzülerek gördüm . Bir telefonla hükümette bulunan muhataplarına ulaşıp iş dünyasının kaygılarını doğrudan paylaşabilecek durumda iken bunları medya kanalı ile paylaşmanın temsil ettikleri bize / iş dünyasına , ekonomiye ne faydası oldu ? Bu açıklamaların mesajlarında paylaştıkları belirsizlik ortamında yangına benzin dökmekten ne farkı vardır? Kafası yeterince karışık olan vatandaşa , KOBİ’lere hatta bizler gibi büyük holdinglere nasıl bir fayda sağlamıştır ? Kapısı her zaman iş insanlarına açık olan sayın cumhurbaşkanına sosyal medya üzerinden peş peşe bu çıkışları yapanları ‘genel kabul görmüş nezaket kurallarına hızla dönmeye’, ‘daha öngörülebilir olmaya’ davet ediyor ve sorumlu koltuklarda oturanların sosyal medya üzerinden hükümete mesaj vermesini ‘şaşkınlıkla izliyoruz’ diyorum.”