'Cenab-ı Allah buraya bütün güzellikleri vermiş'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Zonguldak'ta yeni projeleri istişare etmek için sivil toplum kuruluşu, sektör temsilcileri ve iş insanlarıyla toplantıda buluştu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Cenab-ı Allah buraya bütün güzellikleri vermiş'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere dün geldiği Zonguldak’ta, şehre değer katacak yeni projeleri istişare etmek için sivil toplum kuruluşu, sektör temsilcileri ve iş insanlarıyla toplantıda bir araya geldi.

Zonguldak’ı çok sevdiğini söyleyen Bakan Özhaseki, “Cenab-ı Allah buraya bütün güzellikleri vermiş. Ancak, hep birlikte şehri yeni döneme uygun hale getirmemiz lazım. Zaten yapılanları görüyorsunuz ama biraz daha hızlanmamız lazım. Bunu hep birlikte yapacağız.” diye konuştu.

Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın adayı Ömer Selim Alan’ın, Zonguldak için gece gündüz çalıştığını kaydeden Bakan Özhaseki, “Sizler de yeni dönemde inşallah uygun görürseniz, Selim Başkanın bu gayretleri karşılığında biz de bakanlık olarak elimizde ne kadar imkan varsa yapmaya hazırız. Zonguldak'ımızın geleceği aydınlık olsun” şeklinde konuştu. 

'Cenab-ı Allah buraya bütün güzellikleri vermiş'

'Modern çarşılar yapıyoruz'

Toplantının ardından,Zonguldak’ın heyecanla beklediği prestij projesi LavuarAlanı yapım işi şantiye alanını inceleyen Bakan Özhaseki, burada yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bakan Özhaseki, “Bir taraftan TOKİ’miz burada hem millet bahçesi hem müze hem de sosyal tesis inşaatlarına başladı, devam ediyor. Bir taraftan da esnafımızın işlerini yapabilmeleri amacıyla onların sayısından daha fazla dükkanların yer aldığı modern çarşılar yapıyoruz. Bu büyük bir proje.” diye konuştu. 

'Cenab-ı Allah buraya bütün güzellikleri vermiş'

'Modern de bir millet bahçesine kavuşuyoruz'

Projeye 500 milyondan fazla bir kaynak aktarıldığını ifade eden Bakan Özhaseki, “Zonguldak’a yakışır, herkesin uğrayacağı bir yer olacak. Herkes burada kömürün nasıl elde edildiğini, nasıl üretildiğini, hangi zorluklarla çıkarıldığını, ne gibi işlemlerden geçtiğini müzede görebilecek. Bir taraftan da Zonguldak'ımızın her türlü sosyal etkinliklerinde büyük bir fuaye alanımız ortaya çıkmış olacak. Çok modern de bir millet bahçesine kavuşuyoruz.” şeklinde konuştu. 

'Cenab-ı Allah buraya bütün güzellikleri vermiş'

'Zonguldak'ımızın en güzel yerlerinden birisi haline gelecek'

Bakan Mehmet Özhaseki, bir taraftan da Emlak Konut eliyle esnafın işlerini sürdürebilmeleri için çok güzel işler yaptıklarını belirterek, “Bu iş yerleri için de adımlar atıldı, projeler çizildi. Emlak Konut’la bir protokol yapacağız. Önümüzdeki günlerde ihalesini yapıp işe başlamış olacağız. Bittiğinde Zonguldak'ımızın en güzel yerlerinden birisi haline gelecek. Sosyal etkinliklerin düzenlendiği, insanların gelip gittiği, cıvıl cıvıl bir mekan haline gelecek. Bunları elbette ki şehirlerimize çok önem verdiğimiz için yapıyoruz. En büyük pay da doğrusu Ömer Selim Alan başkanın.” dedi.