CEMAL KAŞIKÇI

CEMAL KAŞIKÇI
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bir aile düşünün her dönemde Dünyanın gündeminde. Türkiye demiyorum. Dünya Gündeminde. Kökenleri Türkiye’ye hatta Kayseri’ye kadar uzanıyor. En bilinen isimleri Adnan Kaşıkçı. 1970 ve 1980 yıllarında Dünya’nın en çok konuştuğu isimlerinden biri. Yaşadığı Lüks hayatla ilgili o kadar çok hikaye var ki; internete girdiğinizde bir çok olayla karşılaşabilirsiniz. Özellikle Suudi Arabistan’a damga vuran yılları ise bir otomobil firmasının temsilciliğini alması ile başlamış. O’ndan sonra yürümüş gitmiş. Birde kral ailesine yakın olduğu için para kazanması çok da kolay olmuş. Tüm kapılar açılmış tabi. O gün kral ve ailesine yakın olduğu için tüm kapılar açılan Kaşıkçı ailesinin bir ferdi olan Cemal Kaşıkçı ise kral ve ailesi ile ters düştüğü için akıbeti konusunda bir çok iddia ortaya atılıyor ve Suudi Arabistan yönetimi suçlanıyor.

Cemal Kaşıkçı olayı sadece Türkiye’de değil, başta amerika olmak üzere dünyanın her yerinde en çok konuşulan konular arasında. Sabah saatlerinde ise yazarlık yaptığı Washington Post Gazetesi Kaşıkçı’nın konsolosluğa girerken çekilmiş fotoğraflarını yayınladı. Tabi bu fotoğraflar gözleri bir kez daha Suudi arabistan’a çevirdi.

Konu’nun Suudi arabistan üzerinde kalmasının en önemli ipucu olarak değerlendiriliyor. Çünkü; girişi olan bir insanın mutlaka çıktığı ile ilgili de görüntüler paylaşılmalı ve ortaya konmalı. Konsolosluk ise ısrarla olayla ilgisinin olmadığını ve ayrıldığını söylerken ortaya belge koyamıyor. Sadece bu da değil…

O gün Suudi arabistan’dan gelen iki uçak, 15 kişilik grubun konsolosluğa girmesi gibi insanların kafasını karıştıran o kadar gelişme var ki… Bu nedenle gözler hep konsolosluk üzerinde. Yapacakları açıklamalar cevap bekliyor, sorular ise cevapsız kalıyor.

Gelelim Kökenlerine…

Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın yazımın başında belirttiğim Adnan Kaşıkçı’nın akrabası hatta yeğeni olduğu biliniyor. Adnan Kaşıkçı’nın ise babasının Kayseri’den Suudi Arabistan’a doktor olarak gittiğ ve dönemin kralının husui doktoru olduğu da biliniyor.

Peki Kayseri’de yaşayan yakınları var mı?

Bu konuda bir bilgi, belge ve tanık yok gibi. Edindiğimiz bilgilere göre Kaşıkçı ailsenin 5 kardeş olduğu ve Adnan Kaşıkçı’nın babasının Suudi arabistan’a yerleştiği, ailenin diğer fertlerinin de Kayseri’de müezzinlik yaptığı hatta müezzin yetiştirdiği ifade ediliyor.

Son cümle; bir dönem kral ile arası iyi olan Kaşıkçı ailesi için tüm kapılar açılırken, bugün bir başka üyesi ise kral ile arası açık olduğu için istenmeyen adam ilan ediliyor. Hatta bu nedenle öldürüldüğü ileri sürülüyor.

İbretlik bir hikaye değil mi?