Çekirdekçi çocuk Başkan'ı uyardı!

Çekirdekçi çocuk Başkan'ı uyardı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin doğal güzelliklerinden Sultan Sazlığı’nda incelemelerde bulundu. Büyükkılıç, ziyaretleri sırasında çekirdek satan bir çocukla karşılaştı ve onunla sohbet etti. Daha sonra çekirdek satın alan Büyükkılıç, bardak hesabıyla satış yapan küçük İbrahim’in, "az çekirdek koydunuz" uyarısı ile karşılaştı.

 

Duygulandıran o anı paylaşan Başkan Büyükkılıç, “Sultan Sazlığı incelemelerimiz sırasında yurt içi ve dışından burayı ziyarete gelen misafirlerimizle de sohbet ettik. Onlara Kayseri’nin doğal güzelliklerini anlattık. Fakat asıl anlatmamız gereken şey insanımızın güzelliği. Sultan Sazlığı’nda Kayseri’mizin deyimiyle şemşamer satan yavrumuz İbrahim Atasoy’ın uyanık esnaf misali çekirdek doldururken, az koyduk diye bizi uyarmasını, dürüstlüğünü ve saflığını görünce geleceğe olan güvenimiz çok daha artıyor. Rabbim İbrahim’e ve geleceğimizin teminatı tüm yavrularımıza hayırlı bir gelecek nasip etsin inşallah.” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ YORUMLARI

Başkan Büyükkılıç’ın, bu yöndeki paylaşımına yönelik bazı vatandaşların yorumları ise dikkat çekti. İşte o yorumlar:

Tuncay Kaya: Zabıtalarda olsaydı çocuğun çekirdeklere el koyarlardı. Büyük Başkan lütfen bu şekilde masum çocukların sattığı bu sekil şeylerde biraz zabıta arkadaşlar masama göstersin.

Emre Akburak: Sayın başkanım piknik alanları ve ağaçlandırma yapılsa daha güzel bir görüntü olur mangal yakacak hiç bir gölge yok o bölgede. uçurtma festivalin de millet sıcakta yanıyor. Şimdiden teşekkür ederiz.

Mehmet Refik Bıçakçı: Amin başkanım

Haber: Cafer ZENGİN