'Çatlayacak yalanın çelik kabuğu'

AK Parti Kayseri eski, İstanbul'un yeni Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajı ile dikkat çekti. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

'Çatlayacak yalanın çelik kabuğu'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti'de son seçimlerde Kayseri yerine bu kez İstanbul'da aday gösterilen Milletvekili İsmail Emrah Karayel, siyasi çalışmalarına devam ediyor. Siyasi çalışmalarını İstanbul'da sürdüren Karayel, Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan paylaşımı ile dikkat çekti.

'Çatlayacak yalanın çelik kabuğu'

Kayseri'nin eski İstanbul'un yeni Milletvekili Karayel, Erdoğan paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Şimdi siz taşıyorsunuz müjdenin kurşun yükünü. Çatlayacak yalanın çelik kabuğu. Sizin bahçenizde büyüyecek imanın güneş yüzlü çocuğu. Recep Tayyip Erdoğan.

'Çatlayacak yalanın çelik kabuğu'

İsmail Emrah Karayel kimdir? 
Aslen Kayserili olup, 1978 yılında İstanbul’da doğdu.

İlkokulu Fatih İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. Amerika’da Kent State University’de Ceza Hukuku alanında ve İngiltere’de University of Kent’de Uluslararası Ticaret Hukuku alanında Yüksek Lisans eğitimlerini tamamladı. Doktorasını Erciyes Üniversitesi’nde Özel Hukuk Alanında yaptı.

Yurtdışı eğitimini tamamladıktan sonra, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) de 5 yıl süre ile batık banka patronlarının ülkeye verdiği zararın giderilmesi amacıyla yurtdışı davalarında görev aldı. Serbest Avukat olan Karayel, halen Türkiye’de yeni ve sivil bir Anayasa yapılmasıyla ilgili çalışmalarda aktif görev aldı. Birlik Vakfı Gençlik Kulübü (Genç Birlik) Genel Başkanlığı yaptı. Milli Türk Talebe Birliği’nde (MTTB) 60. ve 61. Dönemlerinde Genel Başkan olarak seçilmiş olup, halen MTTB Genel Başkanıdır. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu üyesidir. Kayseri Tomarzalılar Vakfı Yöneticisidir. 

26. ve 27. Dönem Kayseri Milletvekilli, 28. Dönem İstanbul Milletvekili olarak seçildi. TBMM 26.  Dönem 1. Devresinde Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve AGİT-PA Türkiye Delegasyonu sözcülüğü yaptı. TBMM 26.  Dönem 2. devresinde ve 27. Dönem 1 ve 2. Devresinde ve 28. Dönem 1. Devresinde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı olarak seçildi. AK Parti 3. Olağanüstü Kongresinde MKYK üyesi olarak seçildi. AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Sosyal ve siyasi sahada fikri ve vakfi faaliyetlere devam etmektedir.

Çok iyi derecede İngilizce, orta seviyede Almanca ve Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.