ÇARŞIYA KAFAYI TAKTI!

ÇARŞIYA KAFAYI TAKTI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Olay Gazetesi ve Olay Türk TV ziyaretlerini sürdürüyor. Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve beraberindekiler, bu kez de Melikgazi Belediye Başkanı seçilen Mustafa Palancıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Palancıoğlu, belediye çalışmalarını ve hedeflerini anlattı. Palancıoğlu, özellikle hava karardığında gündüz saatlerinin aksine bir anda sessizliğe bürünen Meydan, Bankalar Caddesi, Kapalı Çarşı, Kazancılar, Camii Kebir çevresinde yeni düzenlemeler yapacaklarını belirtti.

 

“Bu  bölgelerin niteliğinin değişmesi ve kalitesinin artması lazım” diyen Palancıoğlu,  “Belediyenin sunduğu hizmetlerin biraz kalitesinin artması lazım. Oralara canlılık gelirse esnaf 6-7’de dükkanını kapatmayacak ve akşamları çarşı canlanacak. Oradaki esnafın da yüzü gülecek.” diye konuştu. Diğer yandan Palancıoğlu, esnaf masası kurduklarını da ifade ederek,  “Aynı zamanda Meclis Üyelerinden, Sanayi Ticaret Komisyonu oluşturduk. Bundan sonra esnafın sorunlarını masaya yatıracağız” dedi.

 

 

 

Kayseri Olay Gazetesi ve Olay Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve beraberindeki gazete ve TV çalışanları, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nu ziyaret etti. 31 Mart seçimlerinin ardından  Melikgazi’ye Başkan seçilen Palancıoğlu, ziyarette belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Melikgazi’ye yabancı olmadığını dile getiren Palancıoğlu, “Melikgazi Belediyesi  zaten  içinde yaşadığımız içinde dükkanımızın bulunduğu bir ilçe. Son 5 yıldır Talas Belediye Başkanı olarak birçok program ve toplantıları yaptığımız için buradaki arkadaşlarımızla proje uyguladığımız için belediyemize yabancı değildik.  Özellikle mevcut  Büyükşehir Belediye Başkanı  burada uzun süre görev yapmış bir abimiz, burayı devralmak bizim için önemliydi. Uyum içerisinde sanki hiçbir değişiklik olmamış gibi Melikgazi Belediyesi'ndeki görevimize devam ediyoruz. Kayseri'nin  en kalabalık ilçesi. Dolayısıyla hizmetin  en yoğun talep edildiği ilçelerin başında geliyor” diye konuştu.

“TALAS’TAN BAZI ARKADAŞLAR BELİMLE BİRLİKTE”

Talas Belediyesi’nden bazı isimlerin Melikgazi Belediyesi’nde görev aldığını da dile getiren Palancıoğlu, “Belediye hizmetlerinde aksama olmasın diye çok fazla arkadaşı getirmiyoruz. Onun içinde 8-9  civarında çalıştığımız yakın mesai arkadaşlarımız, özel kalemi olsun diğer arkadaşlar olsun böyle bir geçiş oldu. Birlikte çalışıyoruz. Talas, Melikgazi, Kocasinan’da, Büyükşehir’de fark etmiyor. Şu anda çok büyük transferler yapmadan devam ediyoruz.” dedi.

 

Belediye olarak yeni dönemde kent merkezini canlandıracaklarını ve esnafa destek olacak projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydeden Palancıoğlu, bu kapsamda esnaf masası kurduklarını söyledi. Palancıoğlu, özellikle havanın kararması ile birlikte sessizliğe bürünen Meydan, Kale çevresi Bankalar Caddesi, Kapalı Çarşı, Kazancılar, Camii Kebir çevresinde yeni düzenlemeler yapacaklarını belirterek, “Burada canlılığı sağlayacağız. Böylece esnafın da yüzü gülecek” diye konuştu.

“ÇARŞIDA BİRAZ NİTELİĞİNİN DEĞİŞMESİ LAZIM”

Başkan Palancıoğlu, şunları söyledi, “Belediye olarak esnaf masası kurdum. Bunun haricinde de Sanayi Ticaret Komisyonu oluşturduk meclis üyelerinden. Bundan sonra esnafın sorunlarını, ihtiyaçlarını masaya yatıracak, çözmek için uğraşacağız. Burada iki ayrı birim görev yapacak. Ben de bizzat esnaflarla toplantı yaptığımda özellikle Yeraltı Çarşısı, Kapalı Çarşı bunun gibi Kazancılar bu bölgelerin çok daha nitelikli bir hale gelmesiyle zannediyorum vatandaş en çok yoğun olarak zaten Meydan bölgesinde kullanıyor, orada bulunuyor, ama oradaki esnaftan çok fazla alışveriş yapmıyor. Oranın biraz niteliğinin değişmesi lazım. Belediyenin sunduğu hizmetlerin biraz kalitesinin artması lazım Dolayısıyla bu çalışmaları yapınca zaten otomatikman merkezdeki esnafımızın yüzü gülecek.  İsteyen istediği yere program yapabilecek, ama önemli olan şehir merkezine bizim misafir odamız gibi düzenlemek. İşte o pastırmacılar, sucukçular akşam 6'da 7'de kapattıklarını söylüyorlar. Çünkü burada hayat bitiyor, canlılık bitiyor diye. Bundan sonraki yıllarda önümüzdeki 5 yılda inşallah özellikle merkez bölgemizde çok büyük önem vereceğiz. Peyzajından, altyapısına, üst yapısına kadar yapacağımız çalışmalar çok önemli olan o bölgenin ayağa kalkmasını sağlayacak.  Dolayısıyla biz vatandaşlarımıza çok daha güzel bir imkanı sağladığımız da oradaki esnaflarında  yüzü  gülecek.”

“CANLILIĞI SAĞLAYACAK PROJELER YAPACAĞIZ”

“Merkezi akşam 5'ten 6'dan 7'den sonra daha canlı olmasını sağlayacak düzenlemeler yapacağız, kalitenin artmasını sağlayacağız” diyen Palancıoğlu,  “Özellikle bazı bölgelere çöküntü mekanı olmaması için ışıklandırmadan, düzenlemeden, güvenliğe kadar birçok imkanlar geldiğinde orası nitelikli bir şekilde canlı bir hale geliyor. Bunu biz Talas'ta gerçekleştirmiştik. İnşallah merkezde de gerçekleştireceğiz” dedi.

“MESKEN SORUNU SADECE MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NİN SORUNU DEĞİL”

Kayseri’de yaşanan mesken sorunları ile ilgili de soruları yanıtlayan Palancıoğlu, “Mesken sorunu sadece Melikgazi Belediyesi’nin değil tüm  Türkiye'deki belediyelerin sorunu” şeklinde konuştu. Palancıoğlu, şu ifadeleri kulanı, “Mesken nedir? Niye sorun var? Onu da açıklamak lazım. Birincisi müteahhit belediyeye bir proje sunuyor ve bu proje eğer uygunsa ruhsatlandırılır. Ruhsat lanmış projeye aykırı imalat yaptığında müteahhit yapı denetim şirketleri var şimdi eskiden yapı denetim yoktu. Şimdi yapı denetim bunu kayıt altına aldığı şekli ile müteahhitle ilgili işlem yapılıyor. İşte sen baca yapman lazımdı, baca yapmamışsın, burada balkon gözükmüyor, ama balkon yapmış, uygun şartlara göre yapmamış, yangın merdiveni Büyükşehir Belediyesi itfaiyeden geçecek şartlarda değil.  Dolayısıyla diyor ki, sen bu şekilde mesken alamazsın, oturma izni alamazsın.  Dolayısıyla sen eksiklerini gider. Müteahhit gidermediği  için mesken yasal olarak verilemiyor. Sonuç,  sorun buradan kaynaklanıyor. Dolayısıyla yapı denetim bir şirketleri ceza alıyor, firmaya da cezalar yazılıyor. Şu anda bizim kontrolümüzde değil . Bize yapı denetim şirketi  bu binada herhangi bir sıkıntı yoktur, projesine uygun imal edildi dediği anda mesken veriliyor, ama geriye yönelik şu anda Haziran ayının sonuna kadar mesken alamayan binalar Yapı Kayıt Belgesiyle imar barışından faydalanarak  meskende alabiliyorlar.” Haber: Hüseyin GÖKTAŞ