Çarşıda heykel tartışması sürüyor!

Çarşıda heykel tartışması sürüyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de bir süre önce tehlike arz ettiği için kaldırıldığı ifade edilen Kadınlar Çarşısı heykeli ile ilgili tartışma sürüyor. Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Zeliha Parkan, Başkan Memduh Büyükkılıç’ın heykel konusunda kendilerine söz verdiğini ifade ederek, sözün tutulmasını istedi. Parkan, “Eğer heykel yapılayacaksa biz onarıp, yerine koyacağız” dedi.

 

Kayseri’de  24 Temmuz’da kaldırılan Kadınlar Çarşısı Heykeli ile ilgili tartışmalar sürüyor.

Kadınlar Çarşısı heykeli çevredeki bazı esnafların “tehlike arz ettiği” gerekçesiyle kaldırılmıştı. Bu yöndeki açıklamayı da Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy yapmıştı.

Gülsoy, ayrıca heykelin yeniden yapılıp, yerine koyulacağını  belirtmişti.

Ardan geçen 3 ayın ardından Cumhuriyet Kadınları Derneği konuyu tekrar gündeme getirdi ve “Heykel ne oldu?” diye sordu.

Dernek Başkanı Zeliha Parkan bu konuda Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ın da kendilerine söz verdiğini belirterek, “Sayın Memduh Büyükkılıç verdiği sözü ne zaman yerine getirecek” dedi. “Konunun takipçisiyiz” diyen Parkan, Cumhuriyet Kadınları Genel Merkezi’nin de konuyla ilgili çalışma yapabileceğine dikkat çekerek, “Gerekirse Genel Merkezimiz aracılığıyla heykeli, onarılıp, yerine koyulabilir. Bu konuda Genel Başkanımızın da açıklaması var. Biz Cumhuriyet kadınları olarak Türk kadınının Milli Mücadeledeki başarısını simgeleyen heykel konusunda gerekeni yapmaya hazırız. Bu konuda verilen sözler yerine getirilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. (Haber Merkezi)