Çalışma başladı! O bölge bu yaz canlanacak

Kayseri'de önemli bir proje hayata geçirilecek. Yaklaşık 8 km'lik parkur için ekipler sahaya indi. Bu yaz bölgenin hareketlenmesi bekleniyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Çalışma başladı! O bölge bu yaz canlanacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde merakla beklenen adımlar atıldı ve çalışma başladı.  İç Anadolu’dan çıkıp Toros’ları geçtikten sonra Akdeniz’e dökülen ve toplam uzunluğu 308 km'yi bulan Zamantı Irmağında bu yaz hareketlilik yaşanacak.

Çalışma başladı! O bölge bu yaz canlanacak

Bir süre önce Zamantı'daki Rafting parkurunın 8.5 km uzunluğundaki bölümünün tescili için çalışma başlatılmıştı.  Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, Türkiye Rafting Federasyonu Baş Antrenörü ve ekibini ağırlayarak, bölgede projeyi yakından incelemişti. Taraflar daha sonra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'i de ziyaret ederek, bilgi vermişti. Kapuzbaşı Şelaleleri istikametinde Zamantı Irmağı üzerinde yaklaşık 8.5 km uzunluğundaki rafting parkurunu tescil edilmesine yönelik çalışmaların ardından saha da da hummalı çalışma başladı. 

Çalışma başladı! O bölge bu yaz canlanacak

Bu yaz Yahyalı bir başka olacak mı?

Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, '2024 yılı Yahyalı için Kapuzbaşı için Turizm adına bir başka olacak' demişti. Kaya, bu kez de proje kapsamında devam eden dere ıslah çalışmalarını yerinde inceledi ve bilgi aldı. 

Çalışma başladı! O bölge bu yaz canlanacak

Yahyalı Kaymakamlığı'ndan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 'Kaymakamımız Sayın Mehmet Kaya, Kano Federasyonu tarafından tespit edilen Değirmenocağı Ceviz Dalı Mevkii ile Göksu Şelalesi Sallanan Köprü arasında bulunan 8 km uzunluğundaki “Rafting Parkuru”nda yapılan dere ıslah çalışmalarını yerinde inceledi. Bu yaz bölgede faaliyet gösteren turizm acenteleri ile ziyarete gelen vatandaşlarımız zamantı ırmağında rafting yapma heyecanını da yaşayabileceğini ifade eden Kaymakamımız, çalışmalara eşlik eden Ahmet Tuncer’e de teşekkür etti' denildi.