'Çadır, seyyar tuvalet ve hijyen malzemeleri gerekiyor'

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, depremin 7'inci gününde deprem bölgesinde dondurucu soğuğun önemli bir sorun olduğunu belirterek, 'Burada dondurucu bir soğuk var. Çadırlar geldi ama yeterli değil. Aracı olanlar aracın içinde uyuyor. Bölgeye acilen daha fazla çadır gönderilmeli. Bunun yanında seyyar tuvalet ve hijyen malzemeleri önemli ihtiyaçlar' dedi.

'Çadır, seyyar tuvalet ve hijyen malzemeleri gerekiyor'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, depremin 7’inci gününde deprem bölgesinde dondurucu soğuğun önemli bir sorun olduğunu belirterek, “Burada dondurucu bir soğuk var. Çadırlar geldi ama yeterli değil. Aracı olanlar aracın içinde uyuyor. Bölgeye acilen daha fazla çadır gönderilmeli. Bunun yanında seyyar tuvalet ve hijyen malzemeleri önemli ihtiyaçlar. Deprem felaketinin ardından salgın bir hastalıkla karşı karşıya kalmamak için bu gereksinimlerin acilen karşılanması gerekiyor” diye konuştu. Arık bölgede ayrıca ısıtıcı, odun kömür ve gıda ihtiyaçlarının da bulunduğunu ifade etti. 

Depremin ardından bölgeye ilk ulaşan milletvekillerinden Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, bölgedeki çalışmalara destek olmaya devam ediyor. CHP Bursa Milletvekilleri Yüksel Özkan ve Erkan Aydın ile Elbistan ve Nurhak ilçelerinde çalışmalarını sürdüren Arık, bölgeye gönderilen çadırların yetersiz olduğunu vurguladı. Milletvekilleri geceleri araçta kalıyor. Kendileri gibi, aracı olanların araçlarında kalmaya devam ettiğini belirterek Arık, “Burada dondurucu bir soğuk var. Çadırlar geldi ama yeterli değil. Aracı olanlar aracın içinde uyuyor. Bölgeye acilen daha fazla çadır gönderilmeli. Bunun yanında seyyar tuvalet ve hijyen malzemeleri önemli ihtiyaçlar. Deprem felaketinin ardından salgın bir hastalıkla karşı karşıya kalmamak için bu gereksinimlerin acilen karşılanması gerekiyor. Ayrıca vatandaşların ısınması için ısıtıcılara, odun ve kömüre, gıda ürünlerine de ihtiyaç var. Buradan dayanışma gösteren tüm yurttaşlarımıza bir kez daha şükranları sunuyorum. Bu yaraları millet olarak dayanışma içinde saracağız” diye konuştu. 
'Çadır, seyyar tuvalet ve hijyen malzemeleri gerekiyor'

ARIK DEPREM BÖLGESİNDE ARALIKSIZ HİZMET VEREN SAĞLIK ÇALIŞANLARINI ZİYARET ETTİ
Deprem bölgesinde bulunan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, kendileri de birer depremzede olan sağlık çalışanlarının günlerdir aralıksız çalıştığını belirterek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bölgeye sağlık çalışanlarının sevk edilmesini istedi. 
Depremin ardından 7.6’lık depremin merkez üstü olan Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine giden CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, kendileri de birer depremzede olan sağlık çalışanlarını ziyaret ederek, sağlık çalışanlarının talepleri için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslendi. Elbistan Devlet Hastanesi’nde çalışan sağlık çalışanlarının artık dinlenmeleri gerektiğini ifade eden Arık, “Depremin ilk anından itibaren sağlık çalışanları büyük bir özveri ile çalışıyor. Kendi kayıplarına rağmen, günlerdir aralıksız hizmet veren sağlık çalışanlarımız dinlenmesi gerekiyor. Bölgeye acilen sağlık çalışanları sevk edilmelidir” diye konuştu. 

'Çadır, seyyar tuvalet ve hijyen malzemeleri gerekiyor'