Cadılar Bayramı göndermesi!

Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Sadık Genç, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyona tepki göstererek, Cadılar Bayramı göndermesi yaptı.

Cadılar Bayramı göndermesi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Sadık Genç, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyona tepki göstererek, Cadılar Bayramı göndermesi yaptı. Operasyonun yapıldığı tarihe atıfta bulunan Genç, “Birileri bugüne kadar FETÖ ile mücadeleleri ile dikkat çeken isimleri FETÖ ile bağlantılı gösterip, bu yolla algı oluşturmaya mı kalkıyor? Muhalif kesimlere yönelik cadılar bayramında cadı avı mı yapılıyor?” diye sordu.

 Türkiye dün güne Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyon ile uyandı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve Hikmet Çetinkaya dahil 12 kişi gözaltına alındı. CHP cephesi ve vatandaşlar destek için gazete binası önünde toplandı.  Operasyona farklı kesimlerden tepki gösterilirken Kayseri’den de tepki gösteren tek isim Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Sadık Genç oldu.  Son yıllarda tüm dünyada popüler ve geleneksel hale gelen 31 Ekim Cadılar Bayramı göndermesi yapan Genç, “Birileri bugüne kadar FETÖ ile mücadeleleri ile dikkat çeken isimleri, şimdi FETÖ ile bağlantılı gösterip, bu yolla algı oluşturmaya mı kalkıyor?  Gözaltına alınan gazetecilerin yazıları ortada. Birileri gibi bir yerlere kaçmıyorlar. Şimdi bütün bunlar ortadayken, muhalif kesimlere yönelik cadılar bayramında cadı avı mı yapılıyor? Yani 31 Ekim Cadılar Bayramı’nda cadı avının başlaması tesadüf mü acaba?” ifadelerini kullandı.

Muhalif kesimlere yönelik hukukla bağdaşmayan, OHAL KHK’ları ve FETÖ bahaneleriyle operasyon düzenlenmesinin kabul edilecek bir durum olmadığını ifade eden Genç, “Yenikapı denen ruhun sadece göz boyama olduğu ortaya çıktı. Ne yazık ki FETÖ bahane edilerek toplumda kendilerine muhalif gördükleri kesimleri susturma telaşı içerisindeler. Demokrasi, milli irade diyenler medyayı dahi susturma gayretinde. Bu yapılanlar yanlıştır. Türkiye giderek farklı bir yapının içine sürüklenmek isteniyor. FETÖ bahanesiyle yapılan ya da daha da yapılması planlanan bu girişimlere karşı toplum tek yürek olmalı. Toplumda, FETÖ’den sonra sıra muhaliflere gelecek’ diye bir algı vardı. İşte bu gerçekleştiriliyor. Sırada ne var? Sözcü mü? Halk TV mi? Kısacası Yenikapı olmadı, eskidi ve bu işler için birileri yeni bir kapı açtı.” dedi.

Haber: Cafer ZENGİN