Büyüksimitci, 'İşadamı dediğin çözüm üretir'

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bülteninde…

Büyüksimitci, 'İşadamı dediğin çözüm üretir'

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci ihracat rakamlarına bakıldığında bir iyileşme söz konusu olduğunu ifade ederek; "İhracat rakamlarına baktığımızda iyileşmeye başladı gibi. Ama geçtiğimiz yılın başında da söyledik, Hazine ve Maliye Bakanımız da söylüyor biraz zorlaşacak. Onun için işadamı dediğin çözüm üretir. Yeni pazarlar, yeni ürünlere gayret gösterir. Şuanda da bütün sanayicilerimiz hızlıca onu yapmaya çalışıyor. Çok şükür şuan itibariyle büyük bir sıkıntı yok ama yılın ortasında bakan maliye politikalarıyla ilgili bir sıkılaşmadan bahsediyor. Bu sıkılaşmadan herkes nasibini alır eğer hazırlık yapmazsak" dedi.

Türkiye’nin teknoloji ve savunma sanayi anlamında çok iyi yerde olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Büyüksimitci; "Uzay, havacılık ve savunma sanayi aslında bir ülkenin teknoloji seviyesi orada. Sadece hazır ürünleri alıp monte ediyorsanız orta teknoloji grubundasınız ama kendi uçağınızı, İHA’nızı, SİHA’nızı yapıyorsanız yüksek teknolojik ürün yapıyorsunuz demektir. Türkiye’nin geldiği yer çok şükür kendi imkanlarıyla bu ülkeyi savunmak için her şeyi üretebilecek halde. Bu da çok büyük bir irade ve uzun zaman çabalamakla alakalı. Bu millet dünyanın en asil milleti ve bu milletin yapamayacağı yok. Geçmişte yaptıkları belli, gelecekte de inşallah yapacakları belli. Dolayısıyla bir özgüven kazandık. Özgüveni kazandıkça da teknolojik olarak ne yapabileceğimizi anladık. Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin yüksek teknoloji ürün üreten birçok yerde Türkleri görürsünüz. Savunma sanayi anlamında çok iyi yerdeyiz" ifadelerini kullandı.