Büyüksimitci'den stratejik buluşma

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği önemli bir ziyarete ev sahipliği yaptı. Ziyarette neler konuşuldu? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Büyüksimitci'den stratejik buluşma
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ve ekibi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni (TOBB) ziyaret etti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yönetim kurulu üyesi ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci de katıldı. Büyüksimitci'den stratejik buluşmaToplantıda hazırlıkları süren 12. Beş Yıllık Kalkınma Planı masaya yatırıldı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız İbrahim Şenel ve ekibini TOBB Yönetim Kurulu’nda ağırladık. Hazırlıkları süren 12. Beş Yıllık Kalkınma Planı’na ilişkin değerlendirmelerde bulunduk. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk kalkınma planı olacak bu strateji belgesini ve kamu-özel sektör istişaresini önemli ve değerli görüyoruz.” dedi.Büyüksimitci'den stratejik buluşmaToplantıya ilişkin bir paylaşım da KAYSO Başkanı ve TOBB yönetim kurulu üyesi Mehmet Büyüksimitci’den geldi. Büyüksimitci, “Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız İbrahim Şenel ve ekibini, Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde TOBB Yönetim Kurulu’nda ağırladık.  Hazırlıkları süren 12. Beş Yıllık Kalkınma Planı’na ilişkin değerlendirmelerde bulunduk.” ifadelerine yer verdi. 

Kalkınma planı nedir?
Kalkınma planı, 1963 yılından itibaren Türkiye’de hazırlanmaya başlanmıştır. Bu plan hazırlanarak ekonomi, sağlık, eğitim, ulaşım, sosyal güvenlik, adalet gibi konularda gelişme ve kalkınmayı hedeflerken kamuda uygulanacak siyasi bir plandır. En son kalkınma planı 2019-2023 dönemini kapsamaktadır.