Büyükşehirler içerisinde Kayseri birinci oldu

MHP Kayseri Milletvekilleri mazbatalarını Kayseri Adliyesi'nde düzenlenen törenle aldı. Törende konuşan Milletvekili Özdemir, muhalefeti sert bir dille eleştirdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Büyükşehirler içerisinde Kayseri birinci oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri’den 2018 seçimlerinde iki milletvekili göndermişti. 2023 seçimlerinde yine ilk iki sıra değişmeyerek mevcut Milletvekilleri İsmail Özdemir ile Baki Ersoy aday gösterilmişti. Vekiller 5 yıl daha milletvekilliği görevini yürütmek üzere meclise girdi. MHP Milletvekilleri bugün Kayseri Adliyesi’nde düzenlenen törende mazbatalarını aldılar. 
Törende konuşan Milletvekili İsmail Özdemir, “Böylesi bir düzlemde Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelen bir dönemde Kayserimizi temsil edecek olmanın şeref ve ağırlığını yaşadığımızı da Baki Bey'le beraber ifade etmek isterim. Cenabı Allah inşallah bizleri davamızı ne sayın genel başkanımıza ne Kayserili hemşehrilerimize, ne siz saygıdeğer teşkilat mensuplarımıza mahcup etmesin.” diye konuştu. 

İKİ İLÇEDE BİRİNCİ OLMUŞTUR
MHP’nin Kayseri’de önemli bir başarı elde ettiğinin altını çizen Özdemir, “Tabii seçim sonuçlarına baktığımızda Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri'de önemli bir başarı elde etmiştir. İki ilçede birinci olmuştur. Bununla beraber oyunu on üç ilçenin tamamında artırma başarısı göstermiştir. Bunun yanı sıra büyük şehirler dikkate alındığında Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye'deki tüm büyük şehirler içerisinde Kayseri'de birinci ve bundan daha da önemlisi Milliyetçi Hareket Partisi'nin Türkiye'de üçüncü parti olma başarısının göstermesidir.” ifadelerini kullandı.

'Büyükşehirler içerisinde Kayseri birinci oldu'

‘SİSTEM TARTIŞMALARI KAPANMIŞTIR’
Özdemir, seçilen diğer milletvekilleri ile ilgilide, “Dileğimiz ve arzumuz bu on milletvekilinin tamamının Kayseri'nin ilçelerini iyi bilmesi, merkezini iyi bilmesi ve Kayseri'nin nüfusunu da iyi bilmesidir. Kayseri'nin nüfusu bir milyon dört yüz kırk binin üzerindedir. Öncelikle bunu hatırlatmak isterim. İkinci olarak tabii mevcut durumda seçimlere giderken ittifaklardaki bazı çalışmalar dikkate alındığında Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tüm kurum ve kurallarıyla beraber olgunlaşması ve Türkiye'de daha da yerleşik hale gelmesiyle alakalı çabalarla ilgili aziz milletimize düşüncelerini paylaşmıştır. Ve bu çerçevede de istikrarımızın tesisinin istiklalimizin korunması ve tertemiz bir istikbale doğru yol almamız hususundaki hassasiyetlerimizi de aynı dönemde ifade etti Cumhur İttifakı'nın bütün mensupları. Dolayısıyla aziz milletimiz vermiş olduğu iradeyle kararıyla beraber Türkiye'de bugün meclis aritmetiğine baktığınızda Cumhurbaşkanlığı hükümet etme sisteminin devamından yana iradesini çok açık ve net bir şekilde ortaya koymuş. Sistem tartışmaları bu haliyle kapanmıştır.” diye konuştu.

'Büyükşehirler içerisinde Kayseri birinci oldu'

‘BİZİM MÜCADELEMİZ TERÖRİST BAŞINA BEY DİYENLERLE’
“Seçimden seçime kalkıp bazı söylemlere bürünüp, Türk milliyetçiliğini farklı yorumlamaya çalışanlara da 14 Mayıs'ta nasıl saygıdeğer dava arkadaşlarımız gereken cevabı verdiyse hiç şüphemiz yok ki 28 Mayıs'ta da aynı cevabı daha kararlı bir şekilde vereceklerdir.” diyen Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü; “Kimin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bizim mücadelemiz terörist başına bey diyenlerle Türkiye'ye özerklik getireceğini söyleyenlerle terörist Demirtaş'ı serbest bırakacağını iddia edenlerle Irak ve Suriye'deki PKK terör örgütünün hakim olduğu alanlara hükümeti biz askeri harekat düzenlenmesiyle alakalı yetki istemiyle meclise tezkere gönderdiğinde hayır oyu vererek PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yle beraber olanlarla ve şehidimizin kız kardeşine ağza alınmayacak küfürler savuranlarla mücadelemizde elbette bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğiz.” 

'Büyükşehirler içerisinde Kayseri birinci oldu'

‘DEPREM BÖLGESİNDE HERHANGİ BİR SİYASİ FAALİYETTE BULUNMADIK’
6 Şubat’ta yaşanan depreme değinerek sözlerini sürdüren Özdemir; “6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezde olmak üzere peş peşe iki büyük deprem felaketi yaşadı. Ve bu deprem on bir ilimizi etkiledi. Nüfusumuzun yaklaşık yüzde on yedisini etkiledi. Çok büyük acılar çektik. Elli binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Yüz binden fazla vatandaşımız yaralandı. Böylesi bir düzlemde deprem olduğu günlerde devleti suçlayarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni aciz göstermeye çalışanlar devletin vatandaşın yanında yer almasıyla yaraları sarmasıyla biz utandıklarını düşünmüştük. Ama bugün gelinen aşamada belirli bir siyasi cenahta toplanan bazı isimlerin oy vermediler diye böylesine bir acıyı yaşamış depremzede kardeşlerimize depremden etkilenen vatandaşlarımıza hakaretler etmelerini de kabul etmediğimizi ve kendilerinin gerçek suretini ortaya koyduğunu ifade etmemiz lazım. Bunlara da hiçbir koşul ve şart altında ne bu söylemlere ne de bu manadaki ithamlarla depremden etkilenen vatandaşlarımızın hedef alınmasına müsaade etmeyeceğimizi ifade etmek isterim. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla 14 Mayıs seçimlerinden önce on bir ilimizde o kadar hassas bir çalışma yürüttük ki burada herhangi bir siyasi faaliyette bulunmadık. Orada Sadece depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarının sarılması ve hayatın normalleşmesiyle alakalı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yapmış olduğu hizmetlere katkı sağlama konusunda bir siyasi parti olarak Sayın Genel Başkanımızın verdiği vazifeyle üzerimize düşeni yapmaya gayret ettik. Ama bugün bakıyorsunuz birileri oraya deprem zamanında yapmış olduğu yardımları meğerse oy için yapmışlar.” ifadelerine yer verdi.