Büyükşehir Meclisi'nin Sinan Ateş sınavı! Komisyondan 'Erteleme' talebi!

Ankara'da cinayete kurban giden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in ismi Kayseri'de bir cadde ya da sokağa verilecek mi? Bu yöndeki talebin ardından Büyükşehir Meclisi konuyu görüşecek. Ancak ilgili komisyonun 'erteleme' talep edeceği ortaya çıktı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Büyükşehir Meclisi'nin Sinan Ateş sınavı! Komisyondan 'Erteleme' talebi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Erhan Özhan, bir süre önce Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in isminin Kayseri'de bir cadde ya da sokağa verilmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yapmıştı.  Ocak ayında yapılan başvurunun ardından konu bugün Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geliyor.  Konuyla ilgili çıkacak karar merak konusu oldu. Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ataş, Hacettepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisiyken 
30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayete kurban giden Ateş’in isminin Kayseri’de yaşatılması için harekete geçen Özhan, daha önce yaptığı açıklamada, “Sinan Ateş’in isminin Kayseri’de bir caddeye veya sokağa isminin verilmesi başvurusunda bulunacağız” ifadelerini kullanmıştı.
Büyükşehir Meclisi'nin Sinan Ateş sınavı! Komisyondan 'Erteleme' talebi!
KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
İYİ Partili Erhan Özhan, “Sinan Ateş’in hem ruhunun şad olması hem de isminin hatıralarda canlı kalabilmesi için, gençlerin milliyetçi aydınımızdan haberdar olabilmesi, onu örnek alabilmesi için Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe sunduk. Sinan Ateş isminin Kayseri’de tercihen üniversitelere çıkan caddelerde, sokaklara verilmesi konusunda teklifte bulunduk. Önümüzdeki Büyükşehir Meclisinde bu teklifimizin dikkate alınarak, ilgili komisyona sevk edilip bir sonraki meclisimizde uygun bir sokağa veya caddeye Sinan Ateş isminin verilmesini bekliyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız” dedi.
Büyükşehir Meclisi'nin Sinan Ateş sınavı! Komisyondan 'Erteleme' talebi!
 MECLİS GÜNDEMİNE GELMESİ BEKLENEN KONUYLA İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN GELİŞME
Diğer yandan Sinan Ateş isminin bir cadde ve sokağa verilmesi konulu gündem maddesi Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yarın yapılacak olan Temmuz ayı toplantısında gündeme gelecek. Ancak bu konuda Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu çalışmaların devam ettiğini belirterek, maddeyi bir sonraki toplantıda gündeme alınmasını talep etti. 
Büyükşehir Meclisi'nin Sinan Ateş sınavı! Komisyondan 'Erteleme' talebi!
KOMİSYON “ERTELEME” İSTEYECEK
Yani ertelenmesini istedi. Komisyonun, “Yapılan tetkik ve inceleme neticesinde Sinan Ateş isminin şehrimizde bir caddeye veya sokağa verilmesi talebi hususunda çalışmalar devam ettiğinden bir sonraki toplantıda yeniden değerlendirilmesini” gerekçe gösterek, ertelenmesini  isteyecek.