Büyükşehir'den 768 milyon liralık yatırım: Bakın ne yapılacak?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yeni dönem ilk meclis toplantısı yarın yapılacak. Yeni dönemin ilk toplantıda Büyükşehir Belediyesi'nin yeni yatırımı 22 milyon 252 bin Euro'luk (768 milyon lira) borçlanma isteği de görüşülecek… Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Büyükşehir'den 768 milyon liralık yatırım: Bakın ne yapılacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından ilk toplantısını yarın (17 Mart 2024 Çarşamba) günü Saat:15.00’te gerçekleştirecek. Yeni dönemin ilk toplantısında 1. ve 2. Başkan Vekillerinin yanı sıra Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisine 2 asıl 2 yedek Meclis Divan Katibi, 5 Encümen Üyesi ve ihtisas komisyonlarının üyelerinin seçimi yapılacak. 
Toplantıda görüşülecek bir madde ise hayvancılığı desteklemek amacıyla, il genelinde Hayvancılıkla iştigal eden, Tarım ve Orman Bakanlığının TÜRKVET sisteminde hayvancılık yaptığına dair aktif işletme kaydı olan, kayıtlı olan şahsın TC veya işletme numarası ile uyumlu su aboneliği bulunanların yıllık 3 binTon su tüketimine kadar adlarına Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (Kaski) Genel Müdürlüğü tarafından tahakkuk ettirilecek su faturalarının yüzde 50’sinin Büyükşehir Belediyesi Bütçesinden karşılanması konusu da görüşülecek. 
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemindeki bir diğer konu ise Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın seçimler öncesinde gündeme getirdiği Rüzgar Enerjisine dayalı Üretim Tesisi (RES) Projesinin olacak. Konuyla ilgili olarak Kayseri Ulaşım Turizm İnşaat Taahhüt Müşavirlik Telekomünikasyon San. Tic. AŞ.’nin RES Projesi için 22 milyon 252 bin Euro’luk (768 milyon lira) borçlanma isteği görüşülecek.