Büyükşehir borç için SGK'nın kapısını çalacak! Belediyeden borca karşılık arsa teklifi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki şirketlerin SGK prim borçlarının ödemek için çare arıyor. Bu konuda Belediye yeni bir formül üzerinde çalışıyor. Çözüm için SGK'nın kapısı çalınacak. SGK'ya olan şirket borçları konusunda teklif edilecek önerinin kabul edilip, edilmeyeceği merak konusu oldu. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Büyükşehir borç için SGK'nın kapısını çalacak! Belediyeden borca karşılık arsa teklifi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşüp karara bağlamak için toplandı. Meclis’te “Kayseri Büyükşehir Belediyesine ait şirketlerin SGK prim borçlarının ödenmesi amacıyla bilgileri belirtilen taşınmazların tapu devirlerinin yapılması ile ilgili gerekli iş ve işlemlerin yapılması için Kayseri Büyükşehir Belediyesi Encümeni’ne yetki verilmesi talebinin görüşülmesi” konusu da görüşüldü. Gündem maddesi oy çokluğu ile  kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi borçları için SGK'nın kapısını çalacak! Belediyeden borca karşılık arsa teklifi! Peki hangi arsalar?
BELEDİYE BORÇLARINI ARSA TAKASI İLE ÖDEYECEK
Buna göre, İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı, belediye bünyesindeki şirketlerin SGK’ya ola prim borçları konusunda çareyi arsa takasında buldu. Bunun üzerine Kayseri Büyükşehri Belediyesi SGK’nın kapısını çalacak ve borçlara karşılık bedelli arsa takasının yapılmasını isteyecek. Belediye Amme Alacakları Tahsili Usulü Hakkındaki Kanunun geçici 41. maddesinin hükümlerinden yararlanacak. 

Büyükşehir Belediyesi borçları için SGK'nın kapısını çalacak! Belediyeden borca karşılık arsa teklifi! Peki hangi arsalar?

HANGİ BÖLGELERDEKİ ARSALAR SGK’YA TEKLİF EDİLECEK?
Kayseri’de hangi bölgelerdeki arsalar, borç karşılığı Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) verilecek? Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki şirketlerin ‘Sosyal Güvenlik Prim borçlarının’ ödenmesi için mülkiyeti belediye ait şu arsaları takas için SGK’ya önerilecek; Kocasinan İlçesi, Erkilet Camikebir Mahallesi, 13654 ada, 1, 2, 3, 4, 5 parsel numaralı taşınmazlar, 13655 ada, 1, 2, 3, 4, 5 parsel numaralı taşınmazlar, 13659 ada, 1, 2 ve 3 parsel numaralı taşınmazlar. Taşınmazların devri konusunda gerekli iş ve işlemlerin yapılması için Encümen'e yetki verilmesine yönelik gündem maddesi Meclis’te oy çokluğu ile kabul edildi.