Büyükkılıç Türkiye'nin en büyüklerinden birini tanıttı

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,, Türkiye'nin en büyük millet bahçelerinden biri olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Büyükkılıç Türkiye'nin en büyüklerinden birini tanıttı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 1 milyon 260 bin metrekare alanı ile Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden biri olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Konuşmasının başında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anan Büyükkılıç, “Filistin’deki dramı maalesef dünya seyrediyor. İnsanlığın bittiği, insanlığın ayıbını yaşadığımız terörist devlet olmaktan öte terörist anlayışla hareket eden bir kesimin insanlığı katlettiğini gözlemliyoruz” dedi. 

Büyükkılıç Türkiye'nin en büyüklerinden birini tanıttı

Birlik beraberlik vurgusu

 “Her zaman hepimizin göğsünü gere gere sahipleneceği ve tabi ki bu anlayış içerisinde şehrimizi en güzel noktalara taşıma adına değerli Mehmet Özhaseki bakanımız, diğer bakanlarımız, milletvekillerimiz başta olmak üzere el ele, gönül gönle bu şehri daha iyi noktaya taşımak adına hep beraber çalışıyoruz” diyerek birlik beraberlik mesajı veren Büyükkılıç, açıklamalarını şöyle sürdürdü:  “Sizler de bu yapılan çalışmaları elbette daha iyi tanınması, bilinmesi, iyi bir noktaya taşınması için de desteğinizi esirgemiyorsunuz. Teşekkür ediyorum. Bu arada bizler ile uyum içerisinde çalışan Sayın Valimize ve kıymetli ekibine teşekkür ediyorum. Tüm 16 ilçe belediye başkanı kardeşime teşekkür ediyorum, bağrıma basıyorum. Siyasi partiler arasında hiçbir zaman ayrım gözetmeden hepsiyle iyi niyetle şehrimizin güvenli liman olması adına üzerimize düşeni yapma noktasında gayret gösterdiğimizi sizler de biliyorsunuz. Ancak bütün bunların yanında şehrimize her zaman muhabbetle bakan ve yaptığımız çalışmalarda bize desteklerini esirgemeyen ve yetkililere bu çalışmalarımızı yapma talimatı veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da özel bir parantez açıyor, özellikle teşekkür ediyor, minnet duyuyoruz. Bu arada Kayseri’mizin vefalı insanlarını, Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında her zaman AK Parti’mize, Cumhur İttifakı’mıza göstermiş oldukları destekten dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Sayın Bahçeli’yi ve kıymetli ekibini de yine aynı şekilde teşekkür ederek yâd etmek istiyorum.”

Büyükkılıç Türkiye'nin en büyüklerinden birini tanıttı

Önemli projeler tamamlanma aşamasına geldi

Önemli projelerin tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Büyükkılıç, emeği geçenlere teşekkür ederek,  “O dönemki bakanımıza, daha sonra Mehmet Özhaseki Bakanımıza, daha sonra Hulusi Paşamıza, kıymetli askeri erkânımıza her birine buranın hayata geçmesi bağlamında verdikleri destekten dolayı da teşekkür ediyorum. TOKİ ile iş birliği içerisinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi burayı hayata geçirdi. Elbette TOKİ’nin yaptıklarının yanında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin de yaptığı burada epeyce projesinin olduğunu, bunların içerisinde Mutfak Sanatları Merkezi, bunların içerisinde kütüphane, bunların içerisinde Mimar Sinan Kent Müzesi olmak üzere önemli projeler de yine yüzde 70’lere gelip tamamlanma aşamasında” diye konuştu.

Resmi açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Büyükkılıç Türkiye'nin en büyüklerinden birini tanıttı

Gastronomi Günleri ile kapılarını açan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin resmi açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yapmayı arzu ettiklerini belirten Büyükkılıç, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İnşallah resmi açılışını çok değerli Cumhurbaşkanımızın yapması yönünde talebimizin olduğunu, ayrıca bitmiş olan havaalanı terminal binasının da 24 Kasım diye bir gün verilmiş, dün Ulaştırma Bakanımızla beraberken paylaşıldı. Tabi ki Sayın Cumhurbaşkanımızın programına uyarsa o döneme denk gelecek şekilde çalışmalar sürdürülüyor. Malum tramvay hatlarımızı da bitirdik, onlar da hizmete sunuldu. Alternatif yollarımızla, kentsel dönüşüm çalışmalarımızla şehrimizi mamur etmek, kütüphanelerimizle, müzelerimizle, sosyal içerikli çalışmalarımızla, Erciyes Kayak Merkezimizle, Yüksek İrtifa Kamp Merkezimizle Kayseri’miz gerçekten daha yaşanılabilir, çevre illerde dâhil bir cazibe merkezi olarak gönüllerde yer etmeye devam edecek.”