Büyükkılıç'tan sandık çağrısı

Cumhur İttifakı'nın adayı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, vatandaşlara çağrı yaparak, 'Vatandaşlarımızın vatandaşlık görevini ifa ederek oy kullanacak olan kardeşlerimizin 18 yaş ve üzeri sandığa gitmelerini temenni ediyorum' dedi. Büyükkılıç, katılımın yüzde 100 seviyesinde olmasını beklediği de dile getirdi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Büyükkılıç'tan sandık çağrısı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhur İttifakı’nın adayı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek,  Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. 
Konuşmasının başında Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Mart 2024 Perşembe günü gerçekleştirdiği Kayseri Mitingini değerlendiren Büyükkılıç, olumsuz koşullara rağmen şahane bir mitingin gerçekleştiğini ifade etti. Miting alanını dolduran vatandaşlar kadar yoğun bir kalabalığın da yol güzergahında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevgi gösterilerinde bulunduğunu belirten Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kayseri’den mutlu ayrıldığını bunu da mitingi alanında, ‘Böyle Kayseri sevilmez mi?’ diyerek ve Kayseri’den sonra katıldığı Kilis mitinginde ifade ettiğini belirtti. 

Büyükkılıç'tan sandık çağrısı

Maceraya gerek yok!

Konuşmasında istikrar vurgusu yaparak şehri ve ülkeyi maceraya sürüklememenin gerektiğini belirten Büyükkkılıç, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ‘Bu çalışmalar günübirlik yapılıp saman alevi gibi değerlendirecek çalışmalar değil. Sonrasını da önemseyerek, bir adım sonra neler olacağını gözlemleyerek, istikrarı tabii ki göz ardı etmeyerek, bu şehri ya da bu ülkeyi maceraya sürüklemeye ya da sürüklemek isteyenlere fırsat vermeyerek yol almamız gereken bir süreç olarak ben değerlendiriyorum. Kısır çekişmelerden uzak tırtıklama ya da oy kayyusuyla gökteki yıldızları vaat etme, boş beleş konuşma mantığından uzak süreci yönetmeliyiz. Biz sırtımızda yumurta küfesi olan bir yönetim anlayışıyla, hassasiyet göstermemiz gerektiğini, sonraki aşamalarda da Allah'ın izniyle yapabileceklerimizi paylaşmamız, yapamayacaklarımızı paylaşmamamız ve sorumluluk makamında bulunan insanların sorumsuzca konuşmaması. Bunlar bizim için çok önemli ve çok anlamlı. O açıdan biz bunların hepsini dikkat ediyoruz.” 

 

Sandık çağrısı

Vatandaşlara 31 Mart Pazar günü sandığa gitmeleri konusunda hatırlatmada bulunan Büyükkılıç, ‘Kırmadan, dökmeden, seçim sonrasında da yüz yüze bakacağımız anlayışı içerisinde hareket etmeliyiz. Teşkilatlarımız, başkan ve adaylar olarak çok dikkat ediyoruz. Birleştirici, kucaklaştırıcı, tüm kardeşlerimize hem hizmet götürmek hem de gönüllerinde yer etme yönünde gayret gösteriyoruz. Bir hafta sonra milletin demokrasiye hem bağlılığı hem de iradesini hep beraber gözlemleyeceğiz. Mutlaka vatandaşlarımızın vatandaşlık görevini ifa ederek, oy kullanacak kardeşlerimizin sandığa gitmelerini temenni ediyorum. İnsanları kucaklayan bir yaklaşım, ayrıştırmayan, ötekileştirmeyen anlayış içerisinde hizmet ettiğimizi biliyorsunuz, Cenab-ı Allah nasip eder, Kayseri’mizin güzel insanları bizlere teveccüh eder, desteklerini verirlerse memnuniyetle bu şekilde hizmet edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Biz insanlarımıza hizmet etmeyi, ibadet bilen bir anlayışın sahibiyiz.”

30 Büyükşehir içinde yatırıma en çok pay ayıran Kayseri

Kayserililerin hizmetkarı olma dışında hiçbir kaygıları olmadığını, ekip olarak 16 ilçe belediye başkanı ve büyükşehir ile el ele gönül gönüle çalışmalar yaptıklarını ifade eden Büyükkılıç, 31 Mart seçimlerini 17-0 kazanacaklarını söyledi. Büyükkılıç, ‘Yerel seçimden öte Sayın Cumhurbaşkanımızın elini güçlendirecek gayret içerisinde olunmasının ayrıca önem arz ettiğini buradan vurguluyorum. Ayrıca Kayseri modeli olarak belirtilen belediyecilik açısından da ‘git de Kayseri’yi gör’ diyen şehrimizin dışındaki, diğer şehirlerde ifade edilen konuşmalar ile örnek gösteriliyoruz. 30 büyükşehir içerisinde yatırıma en çok pay ayıran büyükşehir Kayseri.” dedi. 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve uzaya giden ilk astronot Alper Gezeravcı’nın Kayseri’yi ziyaret ettiğine de değinen Büyükkılıç, gençlerin ilgisinden duyduğu memnuniyeti, ‘Burada gençlerimizin alnından öpüyorum.’ sözleriyle dile getirdi. Büyükkılıç, ‘Sadece EKM’de değil Kayseri Üniversitemizde öncesinde bir program yapıldı. Orada da binlerce gencimiz astronotumuz Alper Gezeravcı’yı karşıladı. Bunların hepsi şehrimiz için bir kazanım oldu.” diye konuştu.

Büyükkılıç'tan sandık çağrısı

55 günde 1150 program

AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm de seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 22 Mart Cuma günü itibariyle bin 150’inci programı gerçekleştirdiklerini belirten Üzüm, bunun 6-7 bin lokasyonda program yaptıkları anlamına geldiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kayseri mitingine de değinen Üzüm, Kayseri mitinginin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyadesiyle memnun ettiğini söyledi. Cumhur İttifakı adaylarının kaygısının Kayseri olduğunu belirten Üzüm, seçimleri 17-0 kazanacaklarını da sözlerine ekledi.