Büyükkılıç sordu: Ziyaret etmeye ne dersiniz?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç sosyal medya hesabından bir video paylaştı. Paylaşımın üzerine 'Kayseri'm' yazan Büyükkılıç, vatandaşları bakın nereye davet etti? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Büyükkılıç sordu: Ziyaret etmeye ne dersiniz?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin turizm potansiyeline katkı sağlamasın beklenen ve göz önünde olmayan saklı bir hazinesi daha turizme kazandırıldı. Yeşilköy Şelalesi, Kayseri’nin yeni uğrak mekanlarından biri oldu. Kayseri’de gezilecek yerler konusunda da önemli bir gelişme olarak nitelenen Yeşilköy Şelalesi, artık son şeklini aldı. Yeşilköy Şelalesi geçtiğimiz 1 Mayıs tarihinde açılmış ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, müjdeyi sosyal medya hesabından vermişti.

Görenleri kendine hayran bırakan Yeşilköy Şelalesi, Yeşilköy köyüne 3 kilometre mesafede yer alıyor. Zamantı Irmağı’nın iki yakasından akmakta olup Antalya-Düden şelalesinin benzeri niteliğindedir. Zamantı Irmağı’nın üstünü kapatan tabi bir köprünün baş kısmında yer alan şelalelerin büyüğü 20 metre, küçüğü 10 metre yüksekliğindedir. Günün belirli saatlerinde dönüşümlü olarak çekilen ve geri gelen sularıyla halk arasında birtakım efsanelerin doğmasına yol açan Yeşilköy Şelaleleri, turistlerin olduğu kadar son günlerde bilim adamlarının da uğrak yeri haline gelmiştir. Yeşilköy Şelalesinin döküldüğü yer ile bu yerin biraz yukarısında doğal olarak meydana gelmiş iki adet doğal yer köprüsü mevcut olup bu yerlerde Zamantı Irmağı kaybolup tekrar ortaya çıkmaktadır. Oldukça ilginç tabi varlıklardır.

İşte bu şahane güzelliği bu kez sosyal medya hesabından Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç paylaştı. Büyükkılıç paylaşımında, “Kayseri’m. Güzel ilçemiz #Yahyalı’da doğayla baş başa bir gün geçirebileceğiniz Yeşilköy Şelalesi’ni ziyaret etmeye ne dersiniz?” diye sordu.