Büyükkılıç Olay'a konuştu: Mili Görüşün temsilcisi benim!

Yeniden aday ola Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bir süredir kamuoyunda tartışılan Milli Görüşün konusuna değinerek, 'Memduh Büyükkılıç'tan daha yerli ve milli bir görüşün sahibi yok' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Büyükkılıç Olay'a konuştu: Mili Görüşün temsilcisi benim!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhur İttifakının adayı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Olay Türk ekranlarında Gazeteciler Osman Çiftci ve Cem Atakan’ın sorularını yanıtladı. Seçim Özel Yüz Yüze programına konuk olan Başkan Büyükkılıç, seçim çalışmaları sırasında İncesu’da önceki gün yaşanan olayları anlatırken, Milli Görüşün temsilcisi konusuna da dikkat çekti. Milli Görüşün temsilcisinin kendisi olduğunu ifade eden Büyükkkılıç, “Protesto olarak değerlendirecek bir boyut yok da gereksiz yere gürültülü bir ortam oluşturmaya çalışan bir aday olan kardeşimizin ekibi, adayın kendisinin buna tenezzül edeceğini ben zannetmiyorum. Sakin olun dedim. Bize yakışmaz, dedim. Birlikte daha güçlü olacağımızı ifade ettim. Milli görüşün temsilcisi aranıyorsa şu ya da bu parti adına, Memduh Büyükkılıç’tan daha yerli ve milli bir görüşün sahibi yok dedim. Rahmetli Erbakan Hoca'nın Kayseri'ye il başkanlığımız döneminde, ben öncesinde olan süreci konuşmuyorum, yanında yer alan milletvekili olan, belediye başkanı olan; sevinçli, sıkıntılı dönemlerinde hep beraber olan ve bu görüşü de sahiplenerek yol alan bir isim Memduh Büyükkılıç…  Eğer bu manada eğer aranıyorsa aday ben varım yani…”
Gazeteci Cem Atakan’ın Mahmut Arıkan’ın seçim afişlerinin indirilmesiyle ilgili açıklamalarını ve ‘Milli Görüşün temsilcisi benim’ sözlerini hatırlatması üzerine açıklamalarını sürdüren Büyükkılıç, ‘Olabilir, kimsenin tekelinde değil. Ben kimsenin afişini astırmadım…  Mahmut, benim sevdiğim, takdir ettiğim; babasıyla birlikte geçmiş dönemde çalıştığım bir arkadaşımız. Ondan sonra şimdi Mahmut'a bu tür yaklaşımlar yakışmıyor. Ben kimsenin afişini indirmedim. Bir. Burada Şehirde bir kirlilik oluştu. Gerçeği var mı? Var.
Üstelik de bunu AK Parti'ninki daha fazla olmasına karşın sağ olsun bizim il başkanımız gerçekten müracaatı bizzat kendisi yaptı. Dilekçeyi kendisi verdi. Zaten seçim kuruluna süreç geçmişti. Başlamıştı bir Mart'tan itibaren. Valilikle seçim kurulunun aldığı karar doğrultusunda tüm afişler. Dikkat ederseniz ta yukarılarda elektrik direklerindekiler falan da hepsi indi… Mahmut'un bana mal etmesi şık olmamış. Mahmut'u ben severim…”