Büyükkılıç: Naci Hoca nerede deprem olursa oraya dikkat çekiyor

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün Kayseri ile ilgili dikkat çeken açıklamalarını değerlendiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 'Naci Hocam Konya'da deprem oluyor oraya dikkat çekiyor. Kayseri'de deprem oluyor, buraya dikkat çekiyor' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Büyükkılıç: Naci Hoca nerede deprem olursa oraya dikkat çekiyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 30 Ağustos resepsiyonunda sorulan bir soru üzerine, Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün Kayseri ile ilgili dikkat çeken açıklamalarını değerlendirdi. “Şimdi Naci hocam Konya'da deprem oluyor oraya dikkat çekiyor. Kayseri'de deprem oluyor, buraya dikkat çekiyor” diyen Büyükkılıç, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Malumunuz bilim adamı kendilerine göre yorumlamalar yapıyorlar. Ama bu yeni tespit edilen bir olay değil. Elbette Kayseri’mizin de Türkiye'mizin de değişik bölgelerinde deprem kuşakları var. Bu deprem, fay hatlarıyla ilgili çalışmalar yapılmış durumda. Biz zaten bu konuda daire başkanlığı oluşturmak suretiyle, önem arz ettiğini, bir kez daha bizim açımızdan da vurguluyoruz. Üzerimize düşeni yapma yönünde irade gösteriyoruz”
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kayseri’nin 6 üzerinde bir şiddetle sarsıldığını belirten Büyükkılıç, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Allah'a şükür Kayseri'den can kaybı olmadı. Tabii diğer canlılarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Büyük bir felaketi yaşadık. Onun farkındayız. Ben Kayseri bağlamında özetliyorum. Bizler de 2000 yılından sonra yapılan yapılarla ilgili ciddi bir sıkıntı olmadığını, deprem yönetmeliğine uygun yapıldığı zaman hepimizin bu konuda tedirgin olmasını gerektiren bir şey yok. Ancak kaçak-göçek, kendi kendine işgüzarlık yaparak bu kurallara uymazsa sonuçta da faturası elbette ki karşımıza çıkar.
Özellik arz etmeyen, Sarız'ımız ve Pınarbaşı'mızdaki yapılarla ilgili ağır hasarların olduğunu, şehir merkezinde de birkaç yapıda bu konunun gündeme geldiğini, bunlarla ilgili de çalışmaların yapıldığını, bundan sonra daha da dikkatli olmamız gerektiğini bizler de vurguluyoruz. Sayın Çevre Şehircilik Bakanımız bu konuda bizleri uyarıyor, ülkemizi uyarıyor, İstanbul boyutunu söylüyor, bilim adamlarının verdiği bilgiler doğrultusunda bizler de ‘boş ver’ diyecek halimiz yok. Üzerimize düşeni yapıyoruz. Naci Hocamızı da inşallah yine yakın zamanda davet ederiz bu konularla ilgili hem çalışma yapar, hem görüşme yaparız. Önümüzdeki meclis toplantısında da Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili daire başkanımız bu konularla ilgili bilgilendirme yapacak.”