Büyükkılıç gençlerle buluştu: Kayseri'nin TEKNOFEST hedefi büyüyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehircilik İşlem Daire Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen Kayseri TEKNOFEST Takımları Zirvesi'nde gençlerle bir araya gelindi.

Gençlerin bir arada olduğu Kayseri TEKNOFEST Takımları Zirvesi’ne katılan Kayseri Büyükşehir Beleldiye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin bilim ve teknoloji alanındaki vizyonunu paylaşrak şehrin TEKNOFEST başarılarını artıracak çalışmalara kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehircilik ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından Meclis Salonu’nda düzenlenen Kayseri TEKNOFEST Takımları Zirvesi’ne katılarak Kayseri’de proje geliştiren TEKNOFEST takımları ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleriyle buluştu. Kayseri Teknofest Takımları Zirvesi'ne Başkan Büyükkılıç'ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ufuk Sekmen ve Fatih Temeltaş, Bilgi İşlem ve Akıllı Şehircilik Daire Başkanı Abdullah Avan, gençler ve öğretmenleri katıldı.

Kayseri’de bilim ve teknoloji ekosistemini daha da güçlendirmeyi hedefleyen buluşmada, şehirde faaliyet gösteren TEKNOFEST proje takımlarının bir araya gelmesi, ortak çalışma kültürünün geliştirilmesi ve gençlerin üretim odaklı projelerine katkı sunulması amaçlandı. Programda, Kayseri’nin nüfusuna oranla TEKNOFEST’te çok daha büyük başarılara ulaşması için yürütülen çalışmalar da değerlendirildi. Gençlerin bilim, teknoloji ve inovasyon alanındaki heyecanını paylaşan Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin geleceğini inşa edecek en önemli gücün üreten, araştıran ve hayal kuran gençler olduğunu belirterek, şehrin bilim ve teknolojinin merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti.

Büyükkılıç gençlerle buluştu: Kayseri'nin TEKNOFEST hedefi büyüyor!

‘Asıl vaktinizi kendinizi geleceğe hazırlamak için ayıracaksınız’

Başkan Büyükkılıç, zirvede Kayseri’nin Teknofest gençliğine hitap ederek, “İyi ki varsınız diyor, alnınızdan öpüyorum. Sizleri çok seviyorum. Sizleri geleceğe hazırlama adına Kayseri Büyükşehir olarak kurum ve kuruluşlarımızla, üniversitelerimizle ya da diğer paydaşlarımızla, çok değerli daire başkanımızın, genel sekreterimizin iş birliği halinde yapmış olduğu bu anlamlı ve önemli çalışmaları elbette ki çok önemsiyoruz” dedi.

Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde Teknofest gençliğinin ortaya çıktığını kaydederek, “Gerek yurt içinde gerek yurt dışında sizlerin varlığı bizi güçlendiriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde artık bir Teknofest gençliğinden söz ediliyor. Çünkü gelecek elbette ki Teknofest gençliğinde. Asıl vaktinizi kendinizi geleceğe hazırlamak için ayıracaksınız, bulunduğunuz ortamı güzelleştirme adına gayretleriniz olacak. O anlayış içerisinde Bilişim Akademimizle ya da hangarlarımızla sizlere ortam hazırlamak suretiyle, akıllı şehircilik projelerimizle sadece belediyemizi değil tüm kurum ve kuruluşlarımızı aynı kaygu ile hedefe koşturma adına iş birliği halinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Büyükkılıç gençlerle buluştu: Kayseri'nin TEKNOFEST hedefi büyüyor!

‘İçini dolduracak olan sizlersiniz’

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin kendisini aşmaya başlayan bir şehir olduğuna dikkat çekerek, “TÜRKSOY Türk Dünyası Kültür Başkenti ünvanını aldı. Gastronomisi ile turizm odaklı çalışmalarıyla, açık hava müzesi anlayışındaki tarihi ve kültürel eserleriyle ve en önemlisi müteşebbis siz gençler ve insanlarıyla Kayseri, Anadolu’nun kalbi, Türkiye’mizin gururu, güvenli bir liman. İşte bu güvenli limanı kültür başkenti olarak hazırladık. İçini dolduracak olan sizlersiniz. Bilimle, teknolojiyle ama kültürümüzü asla göz ardı etmeden kendimizi, ailemizi, şehrimizi ve ülkemizi geleceğe hazırlamak suretiyle. Çünkü bir teknoloji yarışı var, bu yarışta biz daha ileriye mutlaka koşmak mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.

Gençleri geleceğe hazırlama yönünde gayret gösterdiklerini vurgulayan Büyükkılıç, “Biz sizleri seviyoruz, sizleri geleceğe hazırlamaya özen gösteriyoruz. Sizin çabanız, gayretiniz bizleri ümitlendiriyor. Şairin dediği gibi ‘Tohum at, bitmezse toprak utansın’ diyoruz” dedi.

Başkan Büyükkılıç, gençlere nasihatlerde de bulunarak, şunları söyledi:

“Teknolojiyi siz yönlendirin, teknoloji sizi yönlendirmesin. Teknofest bizim olmazsa olmazımız. Emeği geçen hocalarıma minnet duyuyor, teşekkür ediyorum. Daire başkanımızı gayretinden dolayı ayrıca tebrik ediyorum. Üzerimize ne düşüyorsa Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızla, TÜBİTAK ile diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği halinde biz bu işlerde varız diyoruz. Kültür başkenti Kayseri’mizde sizleri bağrıma basıyor, bir kez daha sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyor, iyi ki varsınız, sizler bizim geleceğimizsiniz diyorum.”

Programda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere yönelik teknoloji yatırımları, Bilişim Akademisi, akıllı şehircilik uygulamaları ve proje geliştirme altyapıları hakkında da değerlendirmelerde bulunulurken, TEKNOFEST takımlarının daha güçlü bir koordinasyon içerisinde çalışmasına yönelik yol haritası ele alındı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, gençlerin bilim ve teknoloji alanındaki başarılarını artıracak projeleri desteklemeyi sürdürürken, şehrin Türkiye’nin örnek bilim ve teknoloji merkezlerinden biri haline gelmesi için kamu kurumları, üniversiteler ve tüm paydaşlarla iş birliğini güçlendirmeye devam edecek.