Büyükkılıç, depreme yakalanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve o anları anlattı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yakalandıkları deprem anında yaşananları anlattı. Büyükkılıç, Şükrü Karatepe ile o anda arasında geçen diyaloğu da paylaştı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Büyükkılıç, depreme yakalanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve o anları anlattı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, beraberindekilerle birlikte Kahramanmaraş bölge ziyareti sırasında AFAD koordinasyon merkezindeyken Hatay'daki depreme yakalanmışlardı. Hatay’ın Defne İlçesi merkezli 6.4 ve Samandağ ilçesi merkezli 5.8 şiddetindeki iki deprem Kayseri’nin yanı sıra diğer bazı illerde de hissedilmişti.
Büyükkılıç, depreme yakalanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve o anlarını anlattı
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, depremim meydana geldiği anda orada kendisinin de olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere yanındakilerin yakalandıkları deprem anında ne yaptığını anlattı.
Büyükkılıç, Olay Türk TV’de Sansürsüz programında o an yaşanılanları anlattı. 
Büyükkılıç, depreme yakalanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve o anlarını anlattıBANA ‘KORKTUNUZ MU?’ DEDİ, HAKİKATEN ÜRPERİYOR İNSAN, İYİ SALLANDIK YANİ…BİZ DE DEPREMZEDEYİZ”
Başkan Memduh Büyükkılıç, şunları söyledi: Test edildik diyelim, iki defa büyük deprem, bir de Hatay, Defne'deki o depremde de Kayseri yine sallandı. Ben o zaman Sayın Cumhurbaşkanı ile beraber Maraş’taydım. Emniyet binasında toplantı haldeydik. Sayın Cumhurbaşkanım hiç metanetini bozmadan, Bahçeli ile beraber… Emniyet’in bodrumunda yakalandık.  O anda 6.5’lik depreme yakalandık. Kelime-i Şehadetler, Kelime-i Tevhidler harikaydı. 400’e yakın adam vardı çünkü. Bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, yetkililer, üst düzey bürokratlar, Vali hepsi…Yanımda Şükrü Hoca vardı Karatepe. Yanımda Habibe hanım vardı, Maraş milletvekili. Sayın Cumhurbaşkanımız karşı da biz öndeyiz. Sonra Habibe hanım dedi ki ‘Bu 6.5’luk bir deprem’ dedi. Maşallah, uzman olmuşuz artık dedim. ‘Korktunuz mu?’ dedi bana, ben sen korkmadın mı? dedim. Ürperiyor insan, iyi sallandık yani. Şükrü Hocam da dedi ki “Cumhurbaşkanı buraya getirilir mi yav, riskin olduğu ortamda falan, artçılar devam ettiği zaman’ dedi. Ama hiç metaneti bozmadı. 4 konuşmacı vardı, 3’üncü ayaktayken deprem oldu, devam ettirdi 4’üncüyü de tamamladı, sonra kendiler konuştu ve program hiçbir kesintiye uğramadan tamamladı. Ondan sonra da yolcu ettik zaten. Hakikaten orada yaşamış olduk. Biz de depremzedeyiz.