Büyük Umutlarla açılmıştı! Ömrü kısa sürdü ve OSB'de bir dönem kapandı...

Kayseri OSB'nin eski yönetimi tarafından Dubai'de hayata geçirilen ticaret merkezi kapatılıyor.

Büyük Umutlarla açılmıştı! Ömrü kısa sürdü ve OSB'de bir dönem kapandı...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

OSB eski Başkanı Tahir Nursaçan döneminde “Kayseri OSB, Türk Ticaret Merkezleri Projesi ile Dünyaya Açılma Hedefinde” açıklamalarıyla tanıtılan ve büyük hedefler koyulan Dubai Ticaret Merkezi projesinin ömrü kısa sürdü. Proje 2 yıl sonra sonlandırıldı. Kayseri OSB’nin 19’uncu Mali Genel Kurulunda konuyla ilgili gündem maddesi görüşüldü. Projenin toplam maliyetinin bu güne kadar 81 milyon 274 bin lira olduğu ifade edildi. Elde edilen ve edilecek gelirlerle birlikte kapatılan Dubai Ticaret Merkezi’nin zararının ise 8 milyon olduğu ifade edildi.

Ticaret Bakanlığı destekleri kapsamında ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliği ile yurt dışında üreticilerimizin ürünlerini 365 gün sergileyeceği Türk Ticaret Merkezilerinden en büyüğü olarak ifade edilen Kayseri OSB Dubai Türkiye Ticaret Merkezinin ihracata ciddi katkılar sağlayacağı ifade edilmişti.

DUBAİ TÜRKİYE TİCARET MERKEZİ
Dubai Türkiye Ticaret Merkezi, 8 bin metrekare showroom, 2 bin metrekare depo olmak üzere sosyal tesisleri ile birlikte yaklaşık 14 bin metrekare kapalı alana sahip. Dubai''nin dünyaca ünlü Basra Körfezi kıyısında bulunan Palmiye Adası'nın yakınına kurulan merkezin Türkiye’nin yurt dışına açılan en önemli merkezlerinden biri olacağı belirtilmişti. Dubai'de Türk ürünlerinin Orta Doğu, Afrika ve Asya pazarında daha fazla pay alması hedefleniyordu. 

OSB MALİ GENEL KURULUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Kayseri OSB'de yönetim ibra edildi mi?
Haberin detayları için TIKLAYIN