BÜTÜN PASTIRMA PİYANGOSU!

BÜTÜN PASTIRMA  PİYANGOSU!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ekonomideki sıkıntı vatandaşı sarmış durumda. Esnaf, çiftçi, işçi her geçen gün daha da zorlaşan hayat şartları ile mücadele ediyor, yaşam savaşı veriyor.  Ülkenin farklı yerlerinden yürek burkan  acı haberler de geliyor. İşte ekonomideki sıkıntıların etkisini sürdürdüğü, art arda gelen zamlarla da evlerde mutfağın yangın yerine döndüğü şu günlerde Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılacak Kayseri Gastronomi  Çalıştayı’na özel açılan sosyal medya hesabından “Bütün pastırma hediye  edilecek” duyurusu görenleri heyecanlandırdı. Yapacağı RT ile bir bütün pastırma talihlisi olacak şanslı vatandaşın kim olacağı şimdiden merak ediliyor.

 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri mutfağının tanıtılması için 16-17 Kasım'da Gastronomi Turizmi Çalıştayı yapacak. Kayseri mutfağının dünyaya tanıtılması için gerçekleştirilecek olan çalıştaya dünyaca ünlü yerli ve yabancı şeflerin katılacağı açıklandı. 16-17 Kasım tarihleri arasında Radisson Blu Otel’de yapılacak olan çalıştayda sucuktan pastırmaya, mantıdan yağlamaya, pöçten fırın ağzına, kurşun aşından Develi cıvıklısına, çemenden keteye katmere, asideden nevzineye kadar olan lezzetler değerlendirilecek ve dünyaya tanıtılması için çalışmalar yapılacak.

“1 KİŞİYE BİR BÜTÜN PASTIRMA HEDİYE EDİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi bu konuda billboardlara ilanlar verirken tanıtım için “Kayseri Gastronomi Çalıştayı” adı altında da sosyal medya hesapları açıldı. Açılan hesaptan da dikkat çeken bir yarışma duyurusu yapıldı. “1 kişiye pastırma hediye” başlığıyla yapılan duyuruda “Bu paylaşımı RT ederek sayfamızı takibe alanlar arasından 1 kişiye bir bütün pastırma hediye ediyoruz” denildi. Paylaşımı görenler de ödülü kazanmak için hemen RT yağmuruna başladı.

ÖDÜLÜN DEĞERİ 600 İLA 1000 TL ARASINDA!

Diğer yandan Kayseri Olay Gazetesi haber merkezi olarak büyük ödülü pastırmacı esnafına sorduk. Esnaf, bütün pastırmanın kalitesine, ağırlığına göre 4 ila 7 kilo arasında değiştiğini belirterek, “Bütün pastırmanın fiyatı 600 ile 1000 TL arasında değişiyor” ifadelerini kullandı. Yaşanan bu gelişmenin ardından şimdi kamuoyu ekonomik sıkıntıların yaşandığı, mutfağın yangın yerine döndüğü bu zamanda, “Pastırma piyangosunu” kazanan talihli vatandaşın kim olacağını merak ediyor. Haber: Cafer ZENGİN