Bursalılar Kayseri'ye imrendi! İşte nedeni…

Bursalı Gazeteci Kayhan Kaymaz kaleme aldığı köşe yazısında Kayseri ile ilgili ifadeler kullandı. Kaymaz, 'Kayseri yapar da Bursa yapamaz mı?' diye sordu. Peki Kayseri'de olup Bursa'da olmayan ne? Detaylar ile ilgili Kayseri Olay Gazetesi tarafından hazırlanan haber bültenimiz.

Bursalılar Kayseri'ye imrendi! İşte nedeni…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'ye yapılan yatırımlar örnek olmaya devam ediyor. Özellikle hayırsever iş birliği ile yapılan yatırımlar vatandaşı da memnun ediyor.Bursalı Gazeteci Kayhan Kaymaz yine hayırsever iş birliği ile Kayseri’de yapılan bir yatırımı örnek göstererek köşe yazısı yazdı. Kaymaz yazısında, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a seslendi.

“Yapar, yapacaktır.” diyerek sözlerine başlayan Kaymaz, “Hatırlarsanız MHP Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Hidayet Vahapoğlu’nun bir açıklaması vardı… Geçenlerde bu kez bir hasta ziyareti için yolumun düştüğü Bursa Şehir Hastanesi’nde gördüğüm manzara karşısında, Sayın Vahapoğlu’nun önerdiği “hasta misafirhane ve otelleri” konusu bir kez daha geldi aklıma…Yol boyu ilerlerken soğuk havada hastane bahçesinde, otomobillerinde veya bir köşede battaniyeye sarılarak yatan hasta ve hasta yakınlarını görünce içim sızladı.” dedi.

Vahapoğlu’nun açıklamasını hatırlatan Kaymaz, “İnanıyorum ki; AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan'da gerekeni yapacak. Sayın Vahapoğlu'nun şu önerisini yerine getirmek ve yurttaşların yaşamını kolaylaştırmak için kolları sıvayacaklardır.” İfadelerini kullandı.
Kaymaz, yazısının sonuna doğru Vahapoğlu’nun Kayseri örneğini de belirtti. Kaymaz, “Vahapoğlu, Meclis’teki konuşmasında bir örnek de vermişti; ‘Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın hayırsever İştahlı Ailesi’nin katkısıyla projelendirdiği ‘Hasta Yakınları Misafirhanesi' örnek alınmalı.’ Açıkçası Kayseri’deki bu örnek yatırımın bir benzerini Bursa ve diğer iller için de istemek ve düşünmek çok önemli. Her başlıkta Bursa’yı marka şehir yapmak için mesai harcayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ mı? Göreceksiniz. O Bursa sevdalısıdır. Bursa’nın kaderini değiştiren Başkan Aktaş, mutlaka hasta ve hasta yakınlarının da duasını almayı bilecektir.” diye konuştu. 

İnsan ve Sağlık odaklı projeleri Kayseri’ye kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın, belediye-hayrısever iş birliğinin  örneklerini sergileyerek Kayseri Şehir Hastanesi karşısı ve Erciyes Üniversitesi karşısında hayata geçirdiği, yatarak tedavi gören hastaların yakınlarına hizmet veren Hasta Yakınları Misafirhaneleri Türkiye’ye örnek gösteriliyor.
Kayseri Şehir Hastanesi karşısında faaliyet gösteren Serpil-Mehmet İştahlı Hasta Yakınları Misafirhanesi ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) karşısında hizmet veren Ali İhsan Erbil, Gülsevim Erbil Hasta Yakınları Misafirhanesi hasta yakınlarından dua alırken Türkiye’den de takdir topluyor.

HASTA YAKINLARI MİSAFİRHANESİ PROJESİNDE NELER VAR?
Bina oturum alanı 500 metrekare olan, toplam inşaat alanı bin 500 metrekare olan Hasta Yakını Misafirhanesi Zemin+2 kattan oluşuyor. 18 adet normal konaklama odası, 6 adet engelli konaklama odası bulunacak misafirhanemizde, toplam 24 adet oda yer alıyor. Proje bünyesinde, konaklama birimlerinin yanında restoran, çamaşırhane, idari ofisler bulunuyor.