Burada bayram başka güzel

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, bayram tatilini değerlendirmek isteyenleri Develi'ye davet etti. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Burada bayram başka güzel
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Son zamanlarla yaptığı turizm atakları ile turistler için önemli bir nokta haline gelen Kayseri’nin Develi ilçesi gezip görülecek yerleri ve Develi cıvıklısı ile adından söz ettiriyor. Bayramı fırsat bilip gezmek, ailesi ile keyifli vakit geçirmek isteyenlerin ise adeta aradığı mekan konumunda yer alıyor.  Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da vatandaşları özellikle doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Develi’ye davet ediyor. 

“Bu bayram bir başka güzelsin Develi” diyen Başkan Cabbar, “Tüm mesire alanlarımız siz değerli Develi halkı ve dışarıdan gelen misafirlerimiz için hazır. İyi bayramlar Develi” ifadelerini kullandı.


Develi’de dört tane mesire alanı bulunuyor. Hepsi birbirinden güzel mesire alanlarını ise şöyle sıralamak mümkün; 
Aksu Mesire Alanı: Zengin bitki örtüsü, berrak su kaynakları ve muhteşem manzaralarıyla doğa severlerin ilgisini çekiyor. Alan, piknik yapma, doğa yürüyüşleri, bisiklet sürme gibi etkinlikler için geniş ve düzenli alanlara sahip olmasıyla da biliniyor. Doğaseverler, yeşilin her tonunu görebilecekleri geniş çayırlar ve gölgelik ağaçların altında dinlenebilme imkânı buluyor. Alan, aynı zamanda çeşitli spor oluşumlarına de olanak sağlıyor. Futbol, voleybol gibi takım sporlarının yanı sıra koşu ve bisiklet parkurları, spor yapmaya fırsat sunuyor. Ayrıca mesire alanında bulunan çocuk oyun parkı da yetiştiriciler için çocuklarla keyifli vakit geçirebilecekleri bir mekân sağlıyor.

Homorlu Mesire Alanı: Develi’nin doğa harikası yerlerinden olan Homurlu Şelalesinin çevre düzenlemesi ve mesire alanı yapım çalışmalarını tamamlandı. 3000 m2’lik mıcır seriminin ve 80 m ahşap korkuluğun ayrıca; 30 adet barbekülü çatılı piknik masası, 15 adet ahşap çöp kutusu, oyun grupları, büfe, çeşme, tuvalet ve ahşap köprünün de yapıldığı Homurlu Şelalesi çevresi Develi halkının ve misafirlerin rahatlıkla kullanabileceği bir çevre düzenine kavuştu.


Büyüleyen Mesire Alanı: Yaz mevsiminin gelişi ile birlikte vatandaşların uğrak alanları arasına giren, doğal yaşam alanında çocukların hayvanlarla ilgilenebildiği, Erciyes Dağı’ndan eriyen kar sularının serinlettiği mesire alanı, şehrin gürültülü havasından kaçarak dinlenmek isteyenlere büyük imkanlar sunuyor.
Sizde kalabalıktan kaçıp keyifli vakit geçirmek isterseniz Başkan Cabbar’ın davetine mutlaka kulak verin.