'Bünyan kirletiliyor' dedi ve yetkilileri göreve davet etti!

İYİ Parti Bünyan İlçe Başkanı ve aynı zamanda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Özhan, 'KASKİ atık su terfi istasyonu çalışmıyor, Bünyan kirletiliyor' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Bünyan kirletiliyor' dedi ve yetkilileri göreve davet etti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bünyan Atık Su Terfi İstasyonu çalışmadığını dile getiren İYİ Parti Bünyan İlçe Başkanı ve aynı zamanda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erhan Özhan, KASKİ'ye çağrı yaptı.

Özhan, 'Kanalizasyon, milyonluk arıtma tesisine girmeden akarsuya veriliyor. Atık su arıtma tesisine su basan sistemin çalışmaması, sürekli arıza vermesi ve bu probleme kesin bir çözüm bulunamaması nedeniyle ilçe kanalizasyonu doğrudan temiz suya karışıyor. Gergeme mahallemiz ve doğal yaşam alanı Yuvadere atık suyla kirleniyor. Akarsuyun kirlenmesi hava kirliliğine yol açıyor, kötü kokuya neden oluyor. Kuş, balık, bal arısı başta olmak doğal hayat tehlikeye atılıyor. Sinek ve benzeri zararlı canlıların üreyebileceği ortam hazırlanıyor, hastalık taşıyan bu canlılarla insan hayatı tehlike atılıyor, bulaşıcı hastalıkların önü açılıyor. Akarsuyun ulaştığı yerlerde, bağ bahçe sulaması yapan, sebze meyve yetiştiriciliği ile uğraşanlara kanalizasyon atığı gitmesi halk sağlığını tehdit ediyor. Sistem işlevini yerine getirememesine rağmen, harcadığı elektrikle ve işletme maliyetiyle ciddi anlamda israfa neden olmakta. Sistemin sık sık arıza vermeyecek şekilde kapasitesinin artırılması ve atık suyun kendi cazibesi ile atık su arıtma tesisine ulaşmasının teknik yollarının araştırılıp gerekirse bu yolun uygulanacağı alt yapı çalışmasının yapılması gerekmektedir. Bünyan atık su arıtma tesisinin ve terfi istasyonun eksiksiz ve tam kapasite ile çalışması için KASKİ yetkililerini göreve çağıyor, konunun Bünyan halkı adına takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum' dedi.