'Bünyan'da İstihdama Katkı Sunacağız'

'Bünyan'da İstihdama Katkı Sunacağız'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Olay Türk TV’nin Ramazan Sokağından yaptığı canlı yayınına katıldı. Belediye çalışmalarını anlatan Altun,  “Bünyan halısını Avrupa Birliği projesiyle yaşatacağız” dedi. Altun, ayrıca ilçede istihdama katkı sunacak projeler hazırladıklarını söyledi.

 

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Olay Türk TV’nin Dünya Ticaret Merkezideki Ramazan Sokağından yaptığı canlı yayınına katıldı. Sansürsüz Ramazan Özel programında, televizyonun Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve Gazeteci Cem Atakan’ın sorularını yanıtlayan Altun, belediye olarak kültüre, ekonomiye ve istihdama katkı  sağlayacak projeler hazırladıklarını söyledi. Altun, “Halıcılık A.Ş. adı ile  Belediyemize ait şirketimiz bünyesinde balık restoranı açacağız. Kayseri’yi Bünyan’a çekeceğiz, mesire alanlarımızı artıracağız. Pınarbaşı tarafındaki mevcut doğal havuzumuzu vatandaşlarımızın daha iyi yararlanması için temiz ve nezih bir ortam haline getiriyoruz.  Buraları faaliyete geçirerek, aynı zamanda  istihdama da katkı sağlayacağız. Böylece Belediye bünyesinde 50-60 kişiye daha istihdam sağlamış olacağız.” diye konuşu.

Bünyan’ın halısı ile marka olduğunu ifade eden Altun, “Bünyan halısı çok işçilik isteyen bir ürün olduğu için, Bünyan halısı makine halısına yenik düştü. Bünyan’da yaşayan hanım kardeşlerimiz de eskisi gibi halı dokumuyor. Özel sektör bizden yardım isterse biz Belediye olarak katkı sağlamaya hazırız. Halı konusunda projelerimiz var. Avrupa Birliği’nden projelerle Bünyan halısını yaşatacağız” dedi. Haber: Hüseyin GÖKTAŞ