Bünyan'da 'Coronayak' vakası...

Bünyan'da 'Coronayak' vakası...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Coronavirüs Covid-19 salgınının toplum psikolojisi üzerinde olumsuz etkileri olduğu bir gerçek.

Toplumda bazen öylesine olaylar yaşanıyor ki, adeta “Coronafobi artık yerini Coronayak”a bırakmış durumda.

Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, yeni tip Corona virüsün (Kovid-19) sosyo-psikolojik etkisini değerlendirirken, "Coronafobi ilerledikçe Corona paranoyasına dönüşüyor ve halk tabiriyle Coronayak olma ihtimali yükseliyor" tespitinde bulunuyor.

BÜNYAN’DA YAŞANAN OLAYI AKBAŞ HOCA YAZDI

Kayseri’nin Bünyan İlçesi’nde yaşanan “Coronayak dedikleri bu olsa gerek” dedirten olayı Eğitimci-Yazar Seyit Burhaneddin Akbaş kamuoyu gündemine taşıdı.

Akbaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla vahim durumu gözler önüne serdi.

İşte Akbaş’ın o yazısı:

ŞU OLAYIN VAHAMETİNE BAKIN

Bünyanlı bir annemiz bir rahatsızlık geçirmiş ve hastaneye kaldırılmış. Zaten şeker hastası ve gripal enfeksiyonu da ağır atlatıyor. Hastanede kendisini görenler hemen "korona virüs" tedavisi görüyor diye bir laf çıkarmışlar. Dedikodu üretim merkezi, aileye ait iş yerinden alışveriş yapılmamasından tutun da evlerinin önüne şerit çekmeye kadar bir dizi saygısızlığa kadar işi götürmüşler. Gerçekten böyle bir şey yaşanacağına hiç ihtimal vermezdim. Çok üzüldüm. Şimdi aile, doktoruyla yaptıkları görüşmenin ses kaydını bana gönderdiler, çok üzülmüşler belli. Ki korona virüs çıksa ne olacak, anlamadığım konu şu, biz insanların zor zamanlarında onlara moral yönünden destek olmayacak mıyız? Komşularımızı, akrabalarımızı, dostlarımızı arayıp sormayıp yalnızlığa mı terk edeceğiz? Bu aziz millet ne zaman bu hale geldi de bizim haberimiz olmadı. Bizim dedelerimiz, atalarımız bugünkü halimizi görseler yüzümüze kocaman tükürmezler miydi?

TOPLUM PSİKOLOJİSİ AÇISINDAN İNCELENMELİ

Bünyan’da yaşanan ve “Coronayak bu olsa gerek” dedirten vahim olayın toplum psikolojisi açısından incelenmesini ve benzeri vakaların önlenmesi için çalışmalar yapılmasını öneriyoruz.